Mitropolitul Serafim Joanta, impresionat de darnicia zalauanilor

Magazin Salajean 11 octombrie 2011 0

Mitropolitul Serafim Joanta, impresionat de darnicia zalauanilor

Credinta si jertfelnicia zalauanilor implicati in constructia Catedralei Sfanta Vinere din Zalau au fost remarcate duminica, la Sfanta Liturghie, de Inalt Prea Sfintitul Serafim Joanta, mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord.

Arhiereul, dupa ce a oficiat, alaturi de un sobor de preoti, Sfanta Slujba la Catedrala Episcopala din Zalau, a adresat cateva cuvinte credinciosilor prezenti. Oaspetele a sustinut ca a revenit cu placere in Salaj -sambata a mai participat la o Sfanta Liturghie in Manastirea Bic- si a subliniat ca a slujit cu deosebita placere la Zalau. Biserica Sfanta Vinere, dupa cum a remarcat ierarhul, este un lacas cum multe orase mari din Occident nu au, un edificiu pe care multe comunitati crestine si l-ar dori.

Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord a recunoscut cat de greu se inalta o astfel de constructie, luand in calcul efortul si fondurile necesare pentru reabilitarea unei bisericute din Germania la care s-a implicat recent. Inalt Prea Sfintitul Serafim Joanta s-a aratat impresionat de prezenta in numar mare a celor care au stiut sa jertfeasca din putinul lor pentru constructia lacasului, dar si de raspunsurile la liturghie pe care le-a dat corul bisericii, Lumina Lina.

In final, parintele Ioan Ghiurco, preotul paroh al Bisericii Sfanta Vinere a adresat oaspetelui din Germania invitatia de a reveni la Zalau, respectiv, de a reinnoda traditia pe care a tinut-o ani la rand de a sluji o data pe an in Catedrala Episcopala din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »