Miting de anvergura la Zalau

Magazin Salajean 1 iunie 2010 0

Miting de anvergura la Zalau

Aproximativ 1.000 de salajeni sunt asteptati, vineri, la mitingul organizat de Uniunea Judeteana Cartel Alfa Salaj, Uniunea Judeteana CNSLR Fratia si Sindicatul Pensionarilor Salaj, pe platoul din fata Prefecturii Salaj. Actiunea de protest va avea loc in intervalul orar 11:30 si 14:00, ca urmare a reducerilor salariale din sistemul bugetar si a pensiilor, cu incepere din 1 iunie.

Liderul Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj, Ilie Gorgan, ne-a spus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in sedinta de vineri a Comitetului Director al Federatiei Nationale Pensionarilor din Romania s-a stabilit o serie de actiuni de protest pentru perioada urmatoare. Faptul ca nu s-au luat in considerare nici solicitarile pensionarilor si nici ale sindicalistilor, de a nu reduce pensiile cu 15 la suta, ne determina sa ne gandim la ceea ce avem de facut. Astfel ca vineri, la sedinta Comitetului Director al Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania s-a stabilit organizarea, in fiecare judet din tara, in perioada 1-6 iunie, actiuni de protest. Salajul este programat pe data de 4 iunie. Sunt asteptati la mitingul de vineri toti cei care doresc sa asiste, a afirmat Gorgan.

Pompiliu Ceaca, presedintele Uniunii Judetene Cartel Alfa Salaj, ne-a declarat ca la aceasta actiune de protest impotriva masurilor de austeritate ale Guvernului si-au anuntat participarea angajati din sistemul de invatamant, functionari publici din institutiile de deconcentrate, pensionari, chiar si angajati din sectorul privat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »