Mita refuzata de politist

Magazin Salajean 29 septembrie 2006 0

Mita refuzata de politistO noua incercare de mituire a unui politist a fost rezolvata printr-un flagrant organizat miercuri, 27 septembrie, de catre o echipa formata din lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) si Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, ne-a informat Tincuta Dumuta – purtator de cuvant in cadrul IPJ, in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri, 28 septembrie.

In fapt, lucrurile s-au derulat in felul urmator: agentul principal de politie Criste Gabriel – seful Postului de Politie din comuna Sag, in timpul unei actiuni de patrulare, a descoperit in spatele Scolii Sag o masina marca Toyota care era serios avariata in partea dreapta si careia ii lipseau placutele de inmatriculare. In urma verificarilor s-a stabilit ca automobilul nu era furat, dar fusese radiat in 2005, avandu-l ca proprietar pe Filipcic Stefan din localitatea Chisineu Cris – judetul Arad. Acesta a fost instiintat sa se prezinte la sediul postului de politie pentru clarificari, ocazie cu care i s-a adus la cunostinta ca urmeaza sa fie cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul neimatriculat si fara a poseda permis de conducere. Cel in cauza i-a solicitat sefului de post sa nu-i intocmeasca dosar penal, promitandu-i in schimbul acestui favor suma de 100 de Euro. In urma acestei propuneri, agentul principal Criste Gabriel a luat legatura cu lucratorii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, care impreuna cu Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj au organizat un flagrant in data de 27 septembrie, in jurul orei 12, la sediul Postului de Politie Sag, unde a fost chemat invinuitul impreuna cu alte 2 persoane, care s-a stabilit, in urma cercetarilor, ca erau in masina in momentul avarierii.

Fiind surprins in timp ce dadea suma respectiva, Filipcic Stefan si-a recunoscut vina, iar anchetatorii i-au intocmit actele procedurale prevazute de lege in astfel de situatii, fiind acuzat de comiterea infractiunii de dare de mita.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj – Pompilia Stana, a tinut sa sublinieze buna colaborare pe care Parchetul a avut-o cu politia, lucru care s-a reflectat in excelenta organizare a flagrantului. De cealalta parte, reprezentantul IPJ – Gabriel Dosa, a evidentiat, la randu-i, ca acest caz arata ca suntem pe un drum bun, iar promovarea tinerilor s-a dovedit a fi benefica cu atat mai mult cu cat nu suntem la primul caz de acest gen. Rezulta ca reforma in Politie da roade, iar acest caz poate fi un avertisment pentru cei care vor pe viitor sa-si rezolve problemele cu legea pe alte cai decat cele legale.

Agentul principal Criste Gabriel are 25 de ani, absolvent al Scolii de Politie Vasile Lascar din Campina, promotia 2001, iar de la inceputul lunii februarie a.c. a preluat sefia postului comunal de politie unde a fost repartizat la terminarea scolii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »