Mirel Talos a creat un site de expozitii pentru artisti debutanti

Magazin Salajean 23 septembrie 2008 0

Mirel Talos a creat un site de expozitii pentru artisti debutantiDeputatul PNL, Mirel Talos, membru in Comisia pentru Cultura din Camera deputatilor, a realizat un site inedit unde tinerii artisti pot sa-si expuna lucrarile de arta. www.salonuldebutantilor.ro a fost creat in vederea continuarii proiectelor pentru sustinerea artistilor aflati la inceput de cariera. Mai mult, prin inscrierea si expunerea pe site, cei inscrisi pot sustine proiectul de infiintare a unui Salon de Arta al Tinerilor Debutanti, avand in vedere ca tinerii pasionati de arta se integreaza foarte greu in organizatiile consacrate, acestea fiind reduse si cu un circuit inchis al membrilor.

Pentru concretizarea proiectului, deputatul Mirel Talos a elaborat, in luna iulie a acestui an, o initiativa legislativa pentru infiintarea Salonului de Arta al Tinerilor Debutanti, care ar urma sa fie o institutie cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor. Salonul se vrea o institutie dedicata organizarii unor expozitii de lansare pentru artistii aflati la inceput de drum. In acest sens, a fost lansata o petitie on-line semnata pana acum de doar cinci persoane.

Pana cand proiectul se va concretiza am creat pe acest site posibilitatea de a expune lucrari de arta, intr-o galerie virtuala- noteaza deputatul pe site – si subliniaza ideea ca, in lipsa unui sprijin in cariera, multi artisti valorosi isi indreapta atentia spre alte domenii de activitate. Mai ales ca piata de arta este putin interesata de artistii tineri, care sunt nerentabili din punct de vedere strict economic. De asemenea, majoritatea acestora nu isi permit financiar sa expuna in spatii private, neavand un nume consacrat, prin urmare, nici o cota proprie, a explicat Mirel Talos necesitatea unei asemenea initiative.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »