Minor campion la furturi

Magazin Salajean 23 august 2007 0

* Un minor zalauan, in varsta de 15 ani, are la activ 18 furturi. Si-a inceput cariera de infractionala inainte de implinirea varstei de 14 ani si a fost arestat pe o perioada de 15 zile

Un minor din municipiul Zalau a primit mandat de arestare pentru o perioada de 15 zile, fiind acuzat de comiterea mai multor fapte penale, unele chiar de violenta. Minorul este cunoscut de oamenii legii, are la activ 18 furturi din chioscurile stradale, magazine si locuinte, insa din cauza ca majoritatea faptelor au fost comise inainte de a implini varsta de 14 ani, a scapat de pedepse.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, in cursul zilei de marti, 21 august, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, cu propunerea de arestare preventiva.

Propunerea de arestare preventiva a fost insusita de catre procuror si promovata la instanta de judecata, care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 15 zile, a spus inspectorul Dumuta.

Prejudiciul cauzat prin comiterea furturilor se ridica la aproximativ 10.000 de lei.

Hot de la o varsta frageda…

Suraj Antoniu M. a capatat experienta inca inainte de a implini varsta de 14 ani, iar printre oamenii de la investigatii criminale si ordine publica minorul este foarte cunoscut. CV-ul sau infractional este destul de bogat in spargeri din chioscurile stradale, magazine si locuinte. Inainte de a implini 14 ani, minorul a comis nenumarate fapte penale, unele chiar cu violenta, pentru care nu a putut fi tras la raspundere, tocmai din cauza varstei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »