Ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrarilor la autostrada Transilvania. Nu si in Salaj

Magazin Salajean 21 ianuarie 2009 0

Ministrul Transporturilor a verificat stadiul lucrarilor la autostrada Transilvania. Nu si in SalajMinistrul Transporturilor, Radu Berceanu, a verificat ieri care este stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania. Chiar daca Berceanu a anuntat ca va trece prin toate localitatile aflate pe traseul autostrazii, ceea ce ar fi insemnat si o vizita in Salaj, mai precis in zona Marca-Port, potrivit oficialitatilor salajene, acest lucru nu s-a intamplat.

Pana una-alta, Radu Berceanu a facut cunoscut ca intentioneaza sa propuna companiei Bechtel sa construiasca doar sectorul de autostrada cuprins intre Targu-Mures si granita maghiara. Restul tronsoanelor ar urma sa fie scoase la licitatie. Mai mult, Berceanu ar dori incheierea unui asa-numit pact pentru autostrazi. El spera astfel ca, pana la sfarsitul mandatului, sa construiasca aproape o mie de kilometri de sosele rapide.

Autostrada Transilvania (415 km) parcurge ruta de la nord-vest de la Brasov pana la Oradea, la granita cu Ungaria si va trece prin Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca, Zalau si Oradea. Contractul de proiectare si executie a lucrarilor a fost semnat in decembrie 2003 intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Bechtel International (USA).

In februarie 2006, in urma renegocierii contractului, a fost prelungit termenul de finalizare din decembrie 2012, pentru decembrie 2013. Proiectul este impartit in opt tronsoane. In iunie 2004, lucrarile au fost demarate simultan pe doua dintre acestea – 2B Campia Turzii – Cluj Vest (Gilau) si 3C Suplacu de Barcau – Bors.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »