Ministrul Sanatatii a stabilit lista spitalelor care vor trece la primarii

Magazin Salajean 26 februarie 2010 0

Ministrul Sanatatii a stabilit lista spitalelor care vor trece la primariiProcesul de descentralizare a sistemului sanitar a demarat in aceasta saptamana prin identificarea unitatilor sanitare ineficiente si reorganizarea acestora, concomitent cu reducerea numarului de paturi si a personalului administrativ.

Trei echipe ale Ministerului Sanatatii (conduse de catre secretarii de stat) se afla in teritoriu pentru a analiza structura organizatorica a fiecarei unitati sanitare in parte si a face o evaluare pe baza acestor date, evaluare ce va contribui la realizarea unui Plan National General privind Spitalele si la o serie de planuri regionale de asistenta medicala. In baza acestora, se va stabili tabloul exact si complet a ceea ce trebuie sa ramana in sistemul serviciilor de sanatate, finalizarea acestei activitati fiind prevazuta in trimestrul al doilea al acestui an.

Ministerul Sanatatii a intocmit si Lista cu unitatile transferabile. Din cele 439 unitati sanitare publice existente in prezent pe teritoriul Romaniei, MS propune transferul catre autoritatea locala a unui numar de 373 unitati. MS propune sa ramana sub managementul sau nu mai putin de 66 unitati sanitare: 23 de institute publice, 11 spitale clinice judetene de urgenta (cele din centrele universitare), noua spitale clinice municipale de urgenta (tot in centre universitare), opt spitale cu profil de psihiatrie si 15 spitale monospecialitate.

In Salaj, toate spitalele ar trebui sa treaca la administratiile locale, dar mai multe in acest sens se vor cunoaste dupa ce MS va transmite lista sus amintita in teritoriu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »