Ministrul Sanatatii a dat Salajului bulina neagra

Magazin Salajean 25 octombrie 2007 0

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a amintit Salajul, ieri, intr-o videoconferinta, printre judetele care au transmis raportari superficiale privitoiare la datele din Programul de Evaluare a Sanatatii. Alaturi de Salaj, au mai primit buline negre pentru acuratetea informatiilor transmise si celelalte cinci judete din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest – Cluj, Maramures, Bistrita Nasaud, Satu Mare si Maramures.

Incheierea primului trimestru de aplicare a Programului de Evaluare a Sanatatii populatiei a evidentiat o birocratie excesiva in structurile noastre ori lipsa de interes tocmai din partea celor care ar fi trebuit sa vegheze la sanatatea oamenilor, a spus Nicolaescu, adaugand ca 19 judete, printre care si Salajul, au transmis raportari privind datele referitoare la analizele recomandate si efectuate in mod superficial, fara sa se asigure de acuratetea informatiilor.

Vis-a-is de criticile ministrului, reprezentantii sistemului de sanatate din Salaj au declarat ca nu-si explica motivul pentru care Eugen Nicolaescu a facut aceste declaratii si ca, din punctul lor de vedere, responsabilitatile pe care le-au avut in cadrul programului sus amintit au fost indeplinite riguros.

Nu-mi dau seama de ce a facut aceste afirmatii.Noi, ca Autoritate de Sanatate Publica judeteana, a trebuit sa facem informarea medicilor de familie cu privire la derularea lui, sa facilitam accesul pacientilor la program si, implicit, la efectuarea analizelor, sa asiguram puncte de recoltare in cabinetele de familie din mediul rural. Am indeplinit aceste responsabilitati, iar raportarile finale le-am facut in fiecare luna detaliat. E adevarat ca sunt putini medici in judet, dar se lucreaza corect, a spus Dana Pop, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Salaj. Potrivit acesteia, singura cauza posibila pentru declaratiile lui Nicolaescu ar fi softul folosit in Programul de Evaluare a Sanatatii, soft ce ar putea permite o transmitere defectuoasa a datelor.

Si Traian Maxim, sef Serviciu Contractari in cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj, ne-a spus ca programul informatic respectiv ar fi cauza faptului ca Salajul a fost amintit printre judetele ce au transmis superficial datele catre autoritatile centrale. Datele pe care le-a solicitat ministrul nu pot fi generate de softul folosit in Programul de Evaluare a Sanatatii, cel putin, nu in forma ceruta. Poate de asta am fost amintiti printre cele 19 judete. Altfel, nu stim la ce s-a referit ministrul, a spus reprezentantul CJAS Salaj.

Atat Traian Maxim, cat si Dana Pop, si-au exprimat mirarea ca toate cele sase judete din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest au primit bulina neagra in videoconferinta de ieri. I

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »