Ministrul Liviu Pop crede că în Sălaj există un dialog social constructiv

Autorităţi locale şi judeţene, printre care prefectul Filonaş Chiş, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, alături de reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, dar şi ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, au participat ieri, la Zalău, la o dezbatere publică privind dialogul social, eveniment derulat în cadrul proiectului „Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România”, implementat de Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian”, în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor “Fermierul”.
„Am avut o comisie de dialog social foarte foarte utilă, utilă pentru toată lumea, în special pentru actorii sociali, actori sociali care au adus în atenţie foarte multe probleme cu caracter general şi aici mă refer la chestiuni legate de legislaţia dialogului social, de asistenţa socială, CFR Marfă, domeniul metalurgic, pentru că sunt toate domeniile naţionale care se regăsesc în judeţul Sălaj. În acelaşi timp, s-au discutat câteva particularităţi care trebuiesc luate în calcul legate de aspectele locale, care cu siguranţă sunt în apanajul autorităţilor locale. Una peste alta, pot să spun că întâlnirea de astăzi este într-o zonă de normalitate a dialogului social, puţin poate peste media naţională. Cred că, făcând o radiografie a celor 10-15 şedinţe de dialog social la care am participat în ţară, implicarea şi argumentarea proble-maticilor este, aici, una peste media naţională, lucru care mă bucură şi înseamnă că avem un dialog social constructiv. O bună parte din lucrurile de aici le voi prelua pentru a le aduce la cunoştinţă colegilor mei de la Ministerul Transporturilor, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii, astfel încât, împreună cu Ministerul Muncii să reuşim o rezolvare a cât mai multor probleme, şi aici mă refer la problemele legate de CFR Marfă şi Călători, cele legate de fondurile europene, funcţionarea serviciilor sociale şi cele de sănătate, problemele de metalurgie. Sunt zone în care avem interes, iar ceea ce cred că au înţeles cei prezenţi este faptul că la nivelul Guvernului s-au făcut paşi importanţi pentru funcţionarea dialogului social”, a precizat, la finalul întâlnirii, Liviu Pop.
Proiectul “Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România” este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Scopul proiectului este dezvoltarea dialogului social în mediile rurale şi urbane, creşterea apartenenţei la mişcarea sindicală dezvoltată de beneficiar şi partener, liberul acces la informaţia de interes public privind apartenenţa la mişcarea sindicală şi transferul de expertiză pe care mişcarea sindicală o aduce în relaţie cu sindicaliştii, mediul privat şi public. De asemenea, sindicaliştii îşi propun şi dezvoltarea unor căi de comunicare între cele opt regiuni ale ţării, organizarea de acţiuni comune în vederea dezvoltării dialogului social, reprezentarea în mod egal a salariaţilor, creşterea numărului de femei angajate pe piaţa muncii dar şi îmbunătăţirea calităţii şi productivităţii muncii.

Olivian Vădan

2 Thoughts to “Ministrul Liviu Pop crede că în Sălaj există un dialog social constructiv”

  1. Anonim

    Imbecili de talia lui Pop, Ponta si celalti din guvern sunt o bataie de joc la adresa natiunii.

  2. rompez

    Numa` ministerul asta mai lipsea si ministerul bagarii de seama!Motiv nou de stat la sedinte pentru tovarasii bagatori de seama!

Leave a Comment