Ministerul Sanatatii: Vaccinul pentru copii este OK

Magazin Salajean 11 noiembrie 2009 0

Ministerul Sanatatii: Vaccinul pentru copii este OKVaccinul pe care Ministerul Sanatatii intentioneaza sa il achizitioneze pentru imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 6 ani are toate aprobarile de calitate, siguranta si eficacitate de la autoritatea competenta europeana – EMEA (Agentia Europeana a Medicamentului)

Pentru o corecta informare a publicului mentionam ca guvernul polonez a refuzat termenii contractuali, nu calitatea vaccinului sau necesitatea acestuia.

Asa cum s-a procedat si pana in prezent, in ceea ce priveste deciziile care se iau in legatura cu limitarea raspandirii virusului A /H1N1 pe teritoriul Romaniei, MS va informa, transparent, asupra termenilor contractuali conveniti cu firma producatoare.

Atragem atentia insa ca ne aflam intr-o perioada de pandemie, iar vehicularea unor informatii nejustificate pot duce la scaderea increderii populatiei in necesitatea si eficacitatea vaccinarii, cu riscuri incomensurabile pentru sanatatea publica.

La nivel national, ieri au fost confirmate peste 100 de cazuri noi de imbolnavire cu noua tulpina de virus, totalul bolnavilor trecand de o mie, pana in acest moment. In Romania nu s-au inregistrat decese din cauza gripei AH1N1.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »