Ministerul Sanatatii incepe sa achite datoriile spitalelor

Magazin Salajean 2 septembrie 2010 0

Ministerul Sanatatii incepe sa achite datoriile spitalelor Pentru a-si putea respecta promisiunea facuta la initierea procesului de descentralizare a spitalelor, referitor la plata datoriilor acestora, Ministerul Sanatatii a solicitat deschiderea bugetara pentru un miliard de lei din sumele prevazute pentru Minister la rectificarea bugetara. Aceasta suma reprezinta prima transa pentru plata unor datorii din sistemul sanitar.

Suma de 616.500.000 de lei va fi alocata pentru a plati prima parte din obligatiile spitalelor, peste termenul de scadenta la data de 30 iunie 2010, asa cum prevede OUG 48/2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii in vederea descentralizarii. Restul sumei, adica 383.500.000 de lei vor fi alocati pentru plata medicamentelor cu si fara contributie de catre CNAS, au declarat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Conform Metodologiei privind conditiile si modalitatea de stingere a obligatiilor de plata ale unitatilor sanitare cu paturi inregistrate peste termenul de scadenta la data de 30 iunie 2010, aprobata de MS, obligatiile de plata cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri si servicii achizitionate. Plata acestor obligatii se efectueaza din sumele aprobate in bugetul Ministerului Sanatatii de la bugetul de stat, alocate prin transfer in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. Achitarea obligatiilor se realizeaza esalonat, intr-o perioada de 90 de zile, in limita prevederilor bugetare aprobate.

Spitalele din Salaj

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »