Ministerul Finantelor faulteaza bugetul Zalaului

Magazin Salajean 22 noiembrie 2007 0

Ministerul Finantelor faulteaza bugetul Zalaului

Primaria Zalau va pierde doua milioane de lei dupa ce va fi pusa in aplicare Ordonanta de Guvern 106/2007 potrivit careia impozitul pentru transferuri facute de notari nu mai merge la bugetul local, ci se vireaza si se pastreaza integral la bugetul de stat.

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca administratia locala si parlamentarii din Salaj vor depune o adresa la Bucuresti prin care vor solicita ca ordonanta de urgenta sa nu fie validata ca lege. Ca urmare a Ordonantei de Urgenta 106/2007, impozitul pe transferurile facute prin notariate va merge la bugetul de stat. Pana acum, jumatate din acest impozit era virat la bugetul local, dar, de acum incolo, suma se va vira si se va pastra la bugetul de stat. Este nespus de dureros, iar, la nivelul Zalaului, suma care se va pierde intr-un an este de doua milioane de lei. Vom depune o adresa, impreuna cu toti parlamentarii din Salaj, catre autoritatile centrale, pentru ca aceasta ordonanta sa nu fie validata ca lege. Vom trimite o adresa inclusiv la comisia de specialitate din cadrul Parlamentului, pentru a nu ne fi luata si aceasta suma , a spus primarul Radu Capilnasiu.

Potrivit acestuia, este o disproportie evidenta intre noile atributii pe care le au administratiile locale si diminuarea sumelor pe care acestea le au de administrat. Trebuie sa facem investitii, populatia asteapta acest lucru de la noi, dar sumele ni se reduc mereu si suntem nevoiti sa apelam la credite. Mai sunt si alti primari nemultumiti de aceasta ordonanta, printre care primarul din Botosani, a spus Capilnasiu.

Acesta a declarat ca suma de doua milioane de lei ar ajunge pentru a introduce infrastructura utilitara intr-o zona noua a orasului cum este Gradina Poporului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »