Mina Sarmasag nu poate onora singurul contract pe care il are

Magazin Salajean 5 martie 2008 0

Mina Sarmasag nu poate onora singurul contract pe care il areMina Sarmasag nu va putea respecta contractul pe care il are cu CET Oradea de a termina de livrat, pana la 31 martie, cantitatea de 100.000 de tone de carbune pentru care s-au inteles in septembrie 2007. Directorul SC Salajul Sarmasag SA, Teodor Ardelean, ne-a declarat ca va incerca sa obtina un termen de gratie de 2 luni, pentru a putea livra cantitatea de carbune integral. Am incheiat, in septembrie 2007, un contract cu CET Oradea pentru a le livra 100.000 de tone de carbune, dar cele sase luni in care trebuie sa ne incadram si care se incheie in 31 martie sunt prea putine pentru a reusi sa le livram intreaga cantitate. Avem nevoie de doua luni in plus pentru a le putea livra cantitatea de lignit integral, astfel ca voi avea o discutie in acest sens cu reprezentantii CET Oradea, a declarat directorul.

Initial, conform contractelor din anii anteriori, mina Sarmasag livra oradenilor anual 80.000 de tone de carbune, dar in 2007, pentru a fi sigura ca va castiga licitatia, conducerea minei din Sarmasag a crescut cantitatea de lignit la 100.000 de tone.

Intrucat SC Salajul Sarmasag SA exploateaza carbune doar pentru un singur client, Agentia Zonelor Miniere a alocat bani pentru inchiderea galeriilor. Astfel, in 2008 va fi inchis sectorul Sarmasag I, pentru aceasta urmand sa se cheltuiasca 700.000 de lei, precum si un alt sector care va fi ales de conducerea societatii.

Avem doua sectoare ale caror galerii trebuie inchise, este vorba de Ip si Zaghid. Pentru primul din ele, inchiderea galeriilor va costa aproximativ 700.000 de lei, iar pentru cel de-al doilea aproximativ 1,2 milioane de lei. Din cauza costurilor, cel mai probabil ne vom orienta pentru inchiderea sectorului IP, a spus directorul SC Salajul Sarmasag SA. Acesta a precizat ca vor fi inchise acele galerii a caror coperta fata de suprafata este de sub 50 de metri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »