Militarii sălăjeni au luat drumul Afganistanului

Magazin Salajean 1 aprilie 2011 0

Militarii sălăjeni au luat drumul Afganistanului

Cei 31 de militari din Şimleu Silvaniei, care se vor afla vreme de şase luni în Afganistan, s-au îmbarcat, ieri dimineaţă, pe o aeronavă a MApN, de pe aeroportul din Câmpia Turzii. Până în data de 30 septembrie 2011, formaţia condusă de locotenent-colonel Dănuţ Coraş, va executa misiuni de antrenare şi consiliere a militarilor afgani din provincia Zabul.

Potrivit informaţiilor furnizate de colonelul (r) Alexandru Şerban, acest eveniment reprezintă o premieră pentru judeţul Sălaj, deoarece este pentru prima dată când o unitate din judeţ trimite militari în Afganistan. Echipa de consiliere şi legătură face parte din detaşamentul OMLT CS rotaţia II şi urmează să instruiască armata afgană pe perioada a şase luni.

Înainte de plecare, lt.col. Dănuţ Coraş a subliniat că a sosit momentul să demonstrăm, încă o dată, prin fapte, că militarii români fac parte din elita armatelor moderne, că suntem o echipă sudată, bine antrenată, dotată şi motivată.

Militarii sălăjeni au fost selectaţi pentru rezultatele şi experienţa militară dobândită. Pentru a face faţă provocărilor şi misiunii, aceea de a-i instrui pe recruţii afgani, soldaţii au învăţat, înainte de plecare, câteva cuvinte în dialectul pashto şi s-au informat despre modul de viaţă şi tradiţiile din zonă.

Zabul, destinaţia militarilor şimleuani, este o provincie situată în sudul Afganistanului, la graniţa cu Pakistanul, un areal nesigur din cauza luptelor cu insurgenţii ce se opun guvernului afgan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »