Miliardele contribuabililor pentru masinile executivului Consiliului Judetean

Magazin Salajean 27 martie 2007 0

Miliardele contribuabililor pentru masinile executivului Consiliului Judetean

* CJS va cheltui aproape 3 miliarde de lei pentru achizitionarea unor autoturisme noi, care vor inlocui cele 3 Leganza care au depasit deja norma de functionare

Consiliul Judetean Salaj a primit unda verde din partea consilierilor, pentru schimbarea celor 3 masini Daewoo Leganza, pe care le foloseste de 4-5 ani. Potrivit documentatiei tehnice, cele trei Leganza au durata normala de functionare depasita, sunt uzate fizic si moral si au un consum de combustibil depasit fata de cel normal. Presedintele CJS, Tiberiu Marc, ne-a mai declarat; referitor la subiect, faptul ca toate cele 3 masini in cauza au parcurs deja, fiecare, peste 150.000 de kilometri, ceea ce atesta faptul depasirii duratei normale de functionare, iar pe langa faptul ca ele au ajuns la un consum de 14 litri la suta de kilometri, au crescut foarte mult si costurile de intretinere-reparatii. Potrivit documentatiilor de achizitie ale acestor masini, ele pot fi casate dupa 4-6 ani de folosire, ceea ce este in concordanta cu intentia CJS. Spre exemplu, autoturismele 01 si 02CJS, au fost achizitionate in 2002, iar 03CJS, in 2003. Valoarea celor 3 autoturisme s-a ridicat, la momentul achizitionarii lor, la circa 1,9 miliarde lei.

Personalul CJS a facut un raport al eficientei cost – performanta si s-a ajuns la concluzia ca marca de autoturism care ar corespunde cel mai bine nevoilor judetene ar fi VW Passat.

Pentru achizitionarea noilor autoturisme, CJS va baga mana in fondul de rulment al judetului, pe anul 2007, de unde va scoate o suma in valoare de 275.400 lei. Conducerea CJS a apreciat ca achizitionarea noilor autoturisme s-ar putea face ori prin achitarea directa a contravalorii acestora, ori prin sistem leasing, procedura a carei rate ar acoperi aproape in intregime pierderile de consum si de reparatii ale actualelor masini. Mai mult, o parte a consilierilor judeteni au sugerat executivului CJS, ca macar una dintre masinile care urmeaza sa fie achizitionate sa fie de teren, avand in vedere situatia proasta a drumurilor din judet.

Mai poate fi mentionat faptul ca, cele 3 Leganza care urmeaza sa fie inlocuite, vor fi distribuite serviciilor din subordinea CJS.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »