Mii de carnete de muncă, neridicate de angajatorii sălăjeni

Magazin Salajean 5 mai 2011 0

Mii de carnete de muncă, neridicate de angajatorii sălăjeni

Aproximativ 800 de angajatori sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj în vederea preluării carnetelor de muncă ale angajaţilor. Potrivit inspectorului şef al instituţiei, Daniela Biriş, la nivelul ITM Sălaj există circa 17.000 de carnete de muncă. Activitatea de predare a carnetelor de muncă unităţilor pentru care a prestat activitatea de completare şi certificare se derulează conform unui program stabilit şi urmează a fi finalizată până la data de 30 iunie, anul curent. Până în prezent, aproximativ 40 la sută dintre angajatori au ridicat aceste documente. Cei care nu-şi preiau în termen cărţile de muncă vor primi somaţii scrise, a declarat Biriş.

Pentru a evita aglomeraţia la ghişeele instituţiei, ITM Sălaj a publicat pe site-ul instituţiei la adresa http://www.itmsalaj.ro/ lista firmelor programate pentru ridicarea carnetelor de muncă conform prevederilor art.298, alin.3 din Codul muncii. Persoanele care se regăsesc în listă sunt rugate să se prezinte în cel mai scurt timp la ITM Sălaj pentru a intra în posesia carnetelor de muncă. Celelalte persoane care aveau calitatea de salariat la 31 decembrie 2010 şi care deţin această calitate şi în prezent vor primi carnetele de muncă de la angajatori cel târziu până la data de 30 iunie 2011.

Unităţile care au avut competenţa completării şi certificării carnetelor de muncă, respectiv unităţile cu capital de stat, instituţii publice, spitale, primării, şcoli etc. nu au obligaţia certificării la ITM a înscrisurilor efectuate. Acestea vor preda titularilor, eşalonat până la data de 30 iunie, pe bază de proces verbal, carnetele de muncă. De asemenea, se solicită angajatorilor care au restanţe la depunerea declaraţiilor lunare şi achitarea comisionului datorat ITM pentru păstrarea şi completarea carnetelor de muncă, să se prezinte la sediul instituţiei în vederea clarificării situaţiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »