Micutii gradinari de la Dumbrava minunata vor un viitor verde

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Micutii gradinari de la Dumbrava minunata vor un viitor verdeCopiii de la Gradinita Dumbrava minunata din Zalau deruleaza, in aceasta perioada, o serie de activitati in cadrul proiectului educational si concursului national Scoli pentru un viitor verde, al carui start a fost dat in 18 februarie 2010 si care se va incheia in 31 mai 2010.

In fiecare luna, organizam cate o activitate specifica, ne-a declarat Emilia Blaga, directorul Gradinitei Dumbrava Minunata. Potrivit spuselor sale, in cadrul actiunii de lansare a proiectului, micutii au facut cunostinta cu proiectul, s-au constituit echipele verzi si au fost stabilite cateva obiective. Prima activitate – Povestea stejarului, ocazie cu care cei mici s-au familiarizat cu efectele devastatoare ale unor actiuni negative ale omului asupra mediului si cu unele modalitati prin care acestea pot fi combatute. La actiune au participat reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Salaj, ai Directiei Silvice, ai operatorului de salubrizare AVE Salaj Ecoserv SRL, prescolari, parinti si personalul gradinitei.

O noua actiune a copiilor de la Dumbrava Minunata a avut loc in perioada 9-25 martie. In vederea popularizarii proiectului, la intrarea in unitate a fost amenajat un Colt Verde, care cuprinde un stejar impletit din sfoara cu radacinile pe un glob din ata, cu pasari si animale intre ramuri, iar la baza, a fost realizat un ocean din materiale plastice si animalele apelor.

Din 25 februarie, pana in 2 aprilie, s-a derulat actiunea Recicland, salvam natura, in care au fost implicati copiii din cele opt grupe si parintii lor. Gradinita a predat AVE Salaj Ecoserv SRL, in vederea reciclarii, 1.630 kg de hartie, 403 kg de plastic, 8 kg de doze si 10 kg de sticla. O atentie deosebita a fost acordata si florilor. Pentru a-si infrumuseta sala de grupa si pentru a refolosi bidoanele de plastic aduse, cursantii grupei mijlocii B au desfasurat activitatea Iubind florile, iubim natura, pe parcursul careia au invatat cum trebuie insamantate si ingrijite florile. Luna trecuta, copiii din grupa mare si pregatitoare au plantat in curtea gradinitei copaci primiti de la Directia Silvica.

Ultima actiune, cea de vinerea trecuta, a angrenat aproape 70 de prescolari din grupele mijlocie, mare si pregatitoare. Micutii au participat la operatiunea de ecologizare a poligonului din Dumbrava Nord, AVE Salaj Ecoserv SRL, asigurandu-le sacii menajeri in care copiii au colectat PET-uri si hartii si ocupandu-se de transportul gunoaielor.

In cadrul proiectului Scoli pentru un viitor verde, copiii de la Dumbrava minunata vor mai organiza o expozitie cu lucrari realizate din materiale reciclabile, vor amenaja spatiul verde din incinta unitatii, vor distribui pliante si fluturasi si vor organiza un concurs pe teme ecologice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »