Michelin Romsteeel Cord Zalau, premiata pentru 641 de zile fara accidente

Magazin Salajean 20 decembrie 2007 0

Michelin Romsteeel Cord Zalau, premiata pentru 641 de zile fara accidente

Michelin Romsteeel Cord Zalau a primit recent distinctia Michelin Safety Award pentru atingerea recordului de un an fara accidente in 2006, a precizat ieri Felix Oanta, director general al Michelin Romsteel Cord (MRC), intr-o conferinta de presa. In cifre, acest rezultat se masoara in 641 de zile fara accidente de munca, in perioada 3 iunie 2005 – 7 martie 2006.

Ca si conditii de lucru, fabrica noastra este o referinta in linia de cord metalic la nivel mondial. Totodata insa, nu trebuie uitati nici angajatii, care au contribuit si participat activ la prevenirea si evitarea evenimentelor nedorite, a mentionat acceasi sursa. De remarcat ca venitul mediu brut al celor aproximativ 300 de angajati ai fabricii din Zalau depaseste cu 40la suta venitul mediu brut la nivel national, compania investind totodata anual in formarea oamenilor, in tehnologie si in dezvoltarea capacitatii de productie. Un alt aspect mentionat in cadrul conferintei de presa de ieri este faptul ca circa 70 la suta dintre cei prezenti la interviurile de angajare sunt rude ale celor care lucreaza deja in companie.

Michelin Romsteel Cord Zalau produce, incepand cu 2004, cordul metalic din scheletul anvelopelor pentru pneurile Michelin, avand o cifra de afaceri de peste 30 milioane de euro in 2006. Produsele fabricii sunt destinate exclusiv uzinelor Michelin producatoare de anvelope din Europa si din America de Nord. 80 la suta din productie este destinata exportului, diferenta de 20 la suta mergand la cele doua fabrici de anvelope din Romania, Silvania Zalau, respectiv Victoria Floresti, a precizat Felix Oanta

Cu o prezenta comerciala in 170 de tari, Grupul Michelin a atins in 2006 o cifra de afaceri consolidata de 16,4 miliarde de euro. La nivel mondial, Michelin are 68 de centre de productie cu peste 115.000 angajati si o productie anuala de 190 milioane de anvelope, de toate tipurile, de la cele destinate vehiculelor pe doua roti pana la cele de avion sau gigant. Compania are si doua plantatii de cauciuc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »