Mestesugurile Imperiului Roman, aduse la Zalau

Magazin Salajean 6 iunie 2007 0

Salajenii vor putea face o incursiune in lumea mestesugurilor din Imperiul Roman si la editia din acest an a Festivalului International Zilele Romane (15-17 iunie), expozitia demonstrativa Mestesugarii Imperiului Roman si Targul de Arta Popular fiind cele doua evenimente pregatite de organizatori in acest sens. Potrivit unui comunicat de presa, ambele manifestari vor avea loc la Zalau, pe bulevardul Mihai Viteazul, in toate cele trei zile ale festivalului. Peste 40 de creatori de arta populara si-au anuntat prezenta la targul de arta populara, dintre acestia, zece urmand sa ia parte la expozitia demonstrativa amintita anterior.

Publicul va putea interactiona cu metodele traditionale de confectionare a imbracamintii, a uneltelor casnice, precum si cu mijloacele de expresie artistica. De asemenea, iubitorii de traditii ii vor putea urmari pe mesterii care tes, impletesc cosuri din nuiele, cioplesc in piatra si lemn, confectioneaza masti populare etc.

Reamintim ca Festivalul International Zilele Romane se va desfasura la Zalau (in 15-17 iunie) si la Castrul Roman de la Porolissum-Moigrad (in 17 iunie). Editia acestui an reuneste artisti din tara si strainatate, in program fiind prevazute spectacole de magie (Franta), parada soldatilor romani si demonstratii de lupte (soldati romani si gladiatori din Ungaria), teatru antic, numere de cascadorie, targul de arta populara, expozitie demonstrativa de mestesuguri traditionale, spectacole cu obiceiuri si ritualuri vechi romanesti, concerte de muzica veche romaneasca si folclor.

Obiectivul Primariei municipiului Zalau este sa ofere publicului larg un eveniment cu caracter cultural-educativ. Incepand cu editia 2006, festivalul beneficiaza de un site propriu: www.zileleromane.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »