Merele elevilor salajeni, platite cu bani europeni

Magazin Salajean 5 octombrie 2010 0

Merele elevilor salajeni, platite cu bani europeni

Uniunea Europeana va deconta trei sferturi din suma necesara achizitionarii de mere pentru cei 21.134 de elevi salajeni, in cadrul programului guvernamental Fructe in scoli, diferenta urmand sa fie asigurata de la bugetul national.

Dupa cum a declarat Aurora Sabou, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Salaj au depus cerere pentru a primi fondurile necesare asigurarii de mere tuturor scolilor din judet. In anul scolar 2010-2011, se vor acorda gratuit mere, in limita valorii zilnice de 0,3 lei/elev, pentru o perioada de maxim 93 de zile de scolarizare, incepand cu data de 1 noiembrie 2010. Valoarea mentionata cuprinde pretul integral de achizitie a fructelor, inclusiv taxa pe valoare adaugata, cheltuielile de transport, distributie, dupa caz, conform OUG 24/2010 cu modificarile ulterioare, a explicat oficialul Centrului Judetean APIA.

Pentru a putea intra in posesia acestor bani, administratia judetului trebuie, mai intai de toate, sa organizeze o licitatie in vederea desemnarii producatorului care va livra merele

Editia din acest an a programului Fructe in scoli beneficiaza de o finantare de 13,4 milioane de euro, atat din fonduri europene, cat si de la bugetul de stat, merele urmand sa ajunga la 1,7 milioane de elevi ai claselor I-VIII. Programul se vrea a promova alimentatia sanatoasa, dar si o mana de ajutor intinsa pomicultorilor romani. Desi Fructe in scoli se afla la a doua editie, in Salaj, niciun elev nu a primit vreun mar in anul scolar 2009-2010.

Potrivit reprezentantilor CJ Salaj, institutia elaboreaza, in prezent, documentatia necesara initierii procedurii de achizitie publica pentru furnizarea fructelor in scoli. La finalizarea acesteia, va fi initiata procedura de achizitie publica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »