Meniu de criza: ciuperci, adesea otravitoare

Magazin Salajean 10 august 2010 0

Meniu de criza: ciuperci, adesea otravitoare Ca in fiecare vara, numerosi salajeni iau calea padurilor de buna dimineata pentru a se intoarce cand soarele e trecut mult de ora amiezii cu cosuri pline cu ciuperci. Deosebirea dintre vara in curs si cele trecute este ca in plin an de criza 2010, gospodinele privesc culesul ciupercilor ca solutie pentru o masa gratis pe care o pot oferi familiilor, asta, daca nu pun la socoteala efortul fizic pe care il presupune colindatul codrilor. Asta, desi nu putine sunt cazurile cand ciupercile otravitoare au curmat viata a familii intregi.

Culesul ciupercilor, in aceasta perioada caniculara, este practicat de salajeni mai mult in scopuri practice decat ca hobby, asta pentru ca sefele din bucatarie se gandesc de doua ori inainte sa dea banii pe mancarea din supermarket. In an de criza, fiecare salariu e dramuit la sange, iar ciupercile culese gratis din paduri sunt o salvare pentru o gospodina care doreste sa serveasca la masa un preparat ieftin, gustos si sanatos.

Ca urmare, oamenii cutreiera padurile cu cosuri pe brat, sperand sa le umple pana la finalul zilei cu hribi si galbiori.

La padurea Aghires, ciupercarii de ocazie si-au parcat masinile una langa alta pe marginea drumului. Ba unii isi gareaza autoturismele chiar la marginea desisului, in graba de a ajunge cat mai repede pe cararile umbrite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »