Medicul din Simisna nu da doi bani pe localnici

Magazin Salajean 11 iunie 2007 0

Printre comunele salajene atinse de fenomenul de raritate in randul cadrelor medicale si al asistentilor se regaseste si Simisna.

Potrivit primarului comunei, Simion Stegar, autoritatile locale se confrunta cu o problema de proportii in ceea ce priveste spatiul destinat activitatii medicilor de familie. Edilul a precizat ca activitatea medicului nu se poate desfasura in conditii optime din cauza lipsei acerbe de spatiu. In comuna nu avem cabinet medical tocmai din cauza faptului ca nu avem spatiul necesar pentru a-l da in folosinta. Primaria este nevoita acum sa achizitioneze o incapere unde sa fie amplasat cabinetul, a precizat primarul Stegar. Totodata, acesta este nemultumit de faptul ca si spatiile din comuna care mai existau pana anii trecuti au fost date in folosinta celor din cadrul Cooperativei si Telecomului.

Adevar sau minciuna?

Desi in comuna Simisna a fost infiintat un punct sanitar, de aproximativ un an de zile medicul si asistentul repartizat in zona nu mai consulta nici un pacient. Potrivit primarului, cadrul medical, pe numele sau Maria Matei, sfideaza localnicii si implicit autoritatile locale. De aproximativ un an de zile, medicul ne sfideaza si nu inteleg de ce. Este adevarat ca nu avem in comuna cabinet medical, ci doar un punct sanitar, dar asta nu ar trebui sa fie un impediment, a afirmat cu naduf Stegar Simion. Acuzele primarului nu se opresc insa aici, intrucat acesta a afirma ca medicul a notat in registrul de evidenta a consultatiilor o serie de controale pe care, in realitate nici nu le-a efectuat.

In urma cu 2 ani, inspectorii din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj au efectuat controale in Simisna si in comuna Rus, unde exista cabinetul propriu zis de medicina familiala. La finele controlului am aflat cu stupoare ca medicul a notat o serie de controale in registrul de evidenta, cand de fapt in comuna nici nu a venit, a declarat primarul.

La sediul primariei din comuna Rus batea vantul in randul sefilor peste locuitori, astfel ca am stat de vorba cu secretarul din cadrul institutiei, Florin Borz. Referindu-se la problema medicilor de familie, acesta a spus ca activitatea medicului este una intensa avand in vedere ca are in subordine si alte cabinete din Zalha, Rus si Ileanda. Eu cred ca volumul de munca al medicului este foarte mare, si din aceasta cauza nu a mai consultat pacientii din Simisna.

Raspunsul mult asteptat la intrebarile noastre nu a ezitat sa apara din partea asistentei Lucia Mahec, mana dreapta a doctorului Maria Matei. Acel punct sanitar care ne este pus la dispozitie de Primarie nu indeplineste conditiile necesare unui cabinet medical. Spatiul in care exista punctul sanitar este amplasat in interiorul scolii. In plus, curentul electric a fost intrerupt, iar de apa curenta nici nu mai vorbim. Am fost nevoite sa aducem apa din alta parte. Eu cred ca in astfel de conditii un medic nu poate profesa, a spus aceasta.

Cine minte si cine spune adevarul? Ceea ce putem spera este ca toate problemele vor fi rezolvate intr-o maniera pasnica si, de ce nu, in favoarea locuitorilor comunei Simisna, ei fiind in primul rand cei care au de suferit de pe urma acestor neintelegeri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »