Medicii zalauani, monitorizati de pacienti

Magazin Salajean 2 noiembrie 2007 0

Medicii zalauani, monitorizati de pacienti

* Prin intermediul unui proiect pilot unic in tara, pacientii Spitalului Judetean de Urgenta – Zalau vor putea sa-si exprime doleantele vizavi de serviciile de care dispun in unitatea spitaliceasca.

Pacientii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau au, incepand din luna august, un reprezentant al lor, care va sta atat la dispozitia lor, cat si a familiilor acestora, in mod individual, pentru probleme legate de orice aspect al ingrijirilor medicale, inclusiv calitatea tratamentului, a serviciilor, a echipamentelor si comportamentului personalului. Acest concept de reprezentant al pacientului a fost posibil datorita unui parteneriat incheiat intre Spitalul Judetean si Medical Support in Romania (MSR).

Mariana Carpinean, reprezentantul pacientilor salajeni, a spus in cadrul conferintei de presa de ieri ca aceasta idee a fost pusa in practica de putina vreme, mai exact din luna august.

Pana acum s-a reusit amenajarea unui birou unde se va desfasura activitatea in sine si informarea cadrelor medicale de pe sectii in legatura cu tot ceea ce implica acest post. Pacientii vor fi si ei informati despre existenta acestui departament prin intermediul medicilor si a unui afis. Rolul meu aici il vad ca si pe un sprijin oferit pacientilor, a afirmat Mariana Carpinean.

De asemenea, reprezentantul va face cunoscute sectiei respective problemele si plangerile aparute, zilnic, daca e cazul, si, de asemenea, va informa conducerea spitalului la nivel corespunzator. Nu in ultimul rand, reprezentantul va contribui la ameliorarea situatiei prin discutii, consiliere, obtinerea de informatii si, daca este necesar, prin implicarea tuturor partilor interesate.

Managerul Spitalului, Ioan Muresan a spus ca, de la inceputul anului si pana acum, au fost depuse doar cinci reclamatii scrise venite din partea pacientilor.

Eu am vehiculat termenul de terorism medical deoarece pacientii sunt de-a dreptul terifiati de gandul de a depune plangeri. Nu cred ca medicii realizeaza aceasta teama a pacientilor, deoarece ei vad doar zambetul de fata acestuia si plasa din mana. Va fi greu sa schimbam aceasta mentalitate, dar speram ca pana la urma vom reusi, a spus Patrick Colquhoun, presedintele MSR.

Proiecte…

In ceea ce priveste beneficiile aduse de parteneriatul dintre Spitalul Judetean si Medical Suport in Romania, acestea s-au facut simtite inca din anul 1995, cand unitatea spitaliceasca a primit sase aparate de raze X. Un alt sprijin oferit de MSR este cel oferit in anul 2002, cand noua sectie de Oftalmologie a fost dotata cu echipamente noi.

Proiectul pentru Statia Centrala de Sterilizare a fost initiat anul trecut, valoarea acestuia ajungand la suma de 350.000 de lire.

A fost o intamplare venirea noastra in Zalau, in anul 1990. Am avut de ales dintre mai multe unitati spitalicesti din tara, dar, dupa lungi discutii in Marea Britanie, am ales ca Spitalul Judetean din Zalau sa fie cel cu care sa incheiem un parteneriat de colaborare. De-a lungul celor 17 ani de parteneriat s-au dezvoltat multe proiecte, si speram sa pastram legatura si de acum inainte, a spus Patrick Colqhoun, presedintele MSR.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »