Medicii salajeni ocolesc centrele de permanenta

Magazin Salajean 2 iunie 2009 0

Medicii salajeni ocolesc centrele de permanenta

Desi s-a insistat in repetate randuri ca redeschiderea centrelor de permanenta in Salaj ar decongestiona fluxul mare de pacienti care se prezinta la Urgenta Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, nici o masura concreta nu a fost facuta, pana acum, in acest sens. Problemele tin atat de autoritatile centrale, cat si de medicii de familie din judet, care, din comoditate, dezinteres sau, pur si simplu pentru ca nu li se pare rentabil, nu reusesc sa se puna de acord in privinta asocierii pentru constituirea acestor centre.

Se tot pune problema, in ultima vreme, a numarului mare de cazuri care se prezinta la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, iar singura solutie intrezarita de autoritatile sanitare este preluarea situatiilor care nu sunt grave de catre medicii de familie sau redeschiderea centrelor de permanenta, ele fiind una din modalitatile prin care poate fi asigurata continuitatea asistentei medicale primare.

Potrivit legislatiei in vigoare, centrele de permanenta sunt unitati sanitare fara personalitate juridica, deservite de medicii de familie, care asigura continuitatea asistentei medicale primare si care functioneaza in afara programului normal de lucru al cabinetelor medicale individuale. Salajul a avut sase asemenea centre, in comunele Nusfalau, Crasna, Ileanda, Sanmihaiu Almasului, Surduc si Sarmasag, ele raspunzand atat de satele arondate, cat si de restul comunelor din zona. Cum lucrurile bune si minunile tin doar trei zile, din varii motive, centrele respective au fost inchise, judetul ajungand acum sa aiba iar nevoie de ele.

Sefii din Sanatatea salajeana au declarat, in repetate randuri, ca se are in vedere redeschiderea centrelor de permanenta, ca aceasta masura ar fi benefica pentru salajeni, dar pana acum nu s-a facut nimic concret in acest sens.

Purtatorul de cuvant al Directiei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »