Medicii salajeni lucreaza fara cusur

Magazin Salajean 28 mai 2010 0

Medicii salajeni lucreaza fara cusur

Ministerul Sanatatii a modificat dispozitiile legale privind judecarea cazurilor de malpraxis, urmarindu-se intarirea atributiilor comisiilor de monitorizare si competenta profesionala pentru aceste situatii. De asemenea, au fost simplificate procedurile administrative si juridice, astfel incat cazurile de malpraxis vor putea fi solutionate mult mai rapid. De cealalta parte, salajenii par sa nu fie interesati de posibilitatea de a reclama practicile medicale necorespunzatoare. Ori asta, ori medicii din judet lucreaza impecabil.

Medicii salajeni nu prea au cusur, daca este sa ne luam dupa reclamatiile si sesizarile depuse la Colegiul Medicilor Salaj, de pacienti sau rude ale acestora, pe considerentul ca medicul care i-a tratat sau a incercat sa-i trateze a gresit. Mai exact, numarul reclamatiilor e zero, presedintele Colegiului Medicilor Salaj, Liviu Oroianu, declarand ca nicio sesizare sau reclamatie de acest gen nu a fost primita din partea cetatenilor in 2010 si nici in 2009. Asadar, salajenii ori sunt foarte multumiti de serviciile medicale de care au parte si de felul in care sunt tratati de personalul medical, ori medicii din judet isi fac meseria impecabil.

Legi mai dure pentru malpraxis

Mai dur in privinta malpraxisului se arata ministrul Sanatatii, Cseke Attila, care, prin modificarile aduse Legii 95/2006, urmareste intarirea rolului si a atributiilor comisiilor de monito-rizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis care functioneaza la nivelul directiilor de sanatate publica.

Ministrul Sanatatii a cerut ca noile modificari sa fie dezbatute in Parlament, in regim de urgenta. In premiera, au fost introduse prevederi prin care prejudiciile stabilite de comisiile de malpraxis ale Directiilor de Sanatate Publica se pot rezolva pe cale administrativa, prin intelegere intre victima actului de malpraxis (sau a apartinatorilor acesteia) si furnizorul de servicii medicale. In acest fel pacientii pot preintampina un proces in instanta care poate avea o durata indelungata si costuri uneori peste puterile lor financiare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »