Medicii din Urgenta, insultati de pacienti

Magazin Salajean 27 iulie 2010 0

Medicii din Urgenta, insultati de pacienti

Medicii si asistentele din Urgenta Spitalului Judetean de Urgenta Zalau se confrunta, zilnic, cu zeci de pacienti care ar trebui sa apeleze la medicii de familie si nu la tratament in regim de urgenta. Pe deasupra, personalul medical trebuie sa suporte si injuriile aduse chiar de acesti pacienti care, desi nu reprezinta o urgenta medicala reala si aglomereaza munca medicilor din unitate, nu au rabdare pana sa fie tratati.

Purtatorul de cuvant al Spitaului Judetean, Codruta Puscas, a declarat ca in ultima perioada s-a constatat o crestere alarmanta a numarului de cazuri in care personalului Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU) este victima violentelor verbale ale pacientilor care nu reprezinta o urgenta medicala. Injuriile aduse personalului medical si numarul tot mai mare al pacientilor care se prezinta la UPU cu afectiuni care nu reprezinta urgente medicale ingreuneaza desfasurarea activitatii medicale din aceasta unitate, a declarat Codruta Puscas.

Potrivit sursei citate, in acest sfarsit de saptamana au fost tratate in UPU 386 de persoane. Dintre acestea insa, doar 20 la suta au reprezentat cazuri reale de urgente medicale, respectiv 79 de pacienti. In majoritatea cazurilor tratate, pacientii prezentau plagi, fracturi, traumatisme, entorse etc. Alti 61 de salajeni au fost diagnosticati cu gastrite, 23 cu amigdalita si tot atatia cu hipertensiune arteriala.

Opt pacienti au fost depistati in urma investigatiilor medicale cu pneumonie, iar sapte cu bronsita, in timp ce sase persoane au ajuns la spital cu politraumatisme prin agresiune. Din totalul de pacienti tratati, medicii din Urgenta au stabilit pentru 81 dintre acestia tratament in regim spitalicesc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »