Medicii din spitale vor beneficia de investigatii medicale gratuite

Magazin Salajean 24 august 2007 0

Medicii din spitale vor beneficia de investigatii medicale gratuite

* Incepand cu data de 1 ianuarie 2008, cadrele medicale din unitatile sanitare publice vor putea deconta contravaloarea serviciilor medicale coplata. Este vorba de retete compensate, servicii de stomatologie si diferenta biletelor de tratament din statiunile balneare

Directorul de relatii contractuale din cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Marius Tautu, ne-a declarat ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, cadrele medicale din unitatile sanitare publice vor beneficia de servicii medicale gratuite. Mai precis, Casa de Asigurari de Sanatatate (CAS) va deconta angajatorilor coplatile la serviciile medicale de care au beneficiat medicii, asistentii, infirmierele, brancardierii. Legislatia prevede decontarea a trei tipuri de servicii medicale: retetele compensate, serviciile stomatologice, pe cele care le deconteaza CAS, si diferenta biletelor de tratament din statiunile balneare. Cadrele medicale vor prezenta conducerii unitatii medicale din sistemul public unde lucreaza chitanta prin care demonstreaza ca au beneficiat de un serviciu medical si vor incasa banii pe care i-au platit pentru anumite investigatii medicale.

In judetul Salaj exista 924 de cadre medicale, incadrate cu carte de munca, iar spitalele vor recupera banii de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Serviciul medical coplata inseamna ca asiguratul trebuie sa plateasca un anumit procent din acesta. De la 1 ianuarie 2008, chiar daca medicii vor plati acesti bani, angajatorul le va da banii inapoi, iar CAS va deconta angajatorilor banii respectivi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »