Medicii din sistemul public pot lucra si in privat cu contract cu CJAS

Magazin Salajean 12 mai 2008 0

Medicii din sistemul public pot lucra si in privat cu contract cu CJASMinisterul Sanatatii doreste sa vina in sprijinul medicilor de specialitate din sectiile spitalelor public care nu au ambulator propriu, prin acordarea dreptului de a lucra si in cabinete private care au contract de servicii cu o casa de asigurari de sanatate

In acest sens, Guvernul a aprobat, zilele trecute, modificarea si completarea Hotararii Guvernului 324/2008 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008, publicata in Monitorul Oficial din 1 aprilie 2008.

Modificarile vizeaza eli-minarea disfunctionalitatilor aparute la nivelul asistentei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitatile clinice in cursul implementarii Contractului-cadru actual. De asemenea, s-a avut in vedere necesitatea cresterii accesibilitatii asiguratilor la servicii medicale de specialitate in ambulatoriu. Astfel, autoritatile centrale au dat posibilitatea medicului specialist din sistemul public de a lucra in sistemul privat si de a avea contract cu casa de asigurari de sanatate in a carei raza functioneaza.

Medicul de specialitate care are contract de munca cu norma intreaga sau integrare clinica intr-o sectie a unui spital aflat in relatie contractuala cu o casa de asigurari de sanatate si care nu desfasoara activitate in sistem integrat (adica policlinica spitalului ) poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate in cadrul unui program de activitate stabilit in afara celui din spital. Pentru specialitatile clinice, programul nu trebuie sa depaseasca maximum 17,5 ore pe saptamana, iar daca medicul de specialitate are contract de munca in spital cu timp partial, acesta poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate in cadrul unui program de activitate stabilit in afara celui din spital si care, pentru specialitatile clinice, poate fi de pana la 35 de ore pe saptamana.

Un singur spital din Salaj se afla in aceasta situatie, si anume, Centrul de Cercetari si Asistenta Medicala Simleu Silvaniei. Unitatea poate incheia un singur contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Salaj.

In cazul spitalelor publice care au ambulator de specialitate, medicii pot lucra si in sistem privat, dar fara a avea un contract cu o casa de asigurari de sanatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »