Medicii din Cehu Silvaniei rămân pe drumuri

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Medicii din Cehu Silvaniei rămân pe drumuri

În majoritatea unităţilor sanitare pentru care autorităţile locale pot accesa noul program guvernamental de ”Dezvoltare a reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice” a început redistribuirea personalului, dar şi a pacienţilor internaţi. Până în prezent, şapte autorităţi locale – printre care şi Primăria Cehu Silvaniei – au emis hotărâri de Consiliu Local de reprofilare a unităţilor spitaliceşti pe care le au în subordine.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a verificat deja planul de evacuare a pacienţilor din cele 67 de unităţi care vor fi transformate, la nivel naţional, în cămine pentru vârstnici, şi de transferare a bolnavilor în alte spitale. De asemenea, ministrul a transmis un mesaj autorităţilor locale să stopeze internările în unităţile propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a reţelei de persoane vârstnice, întrucât, din 1 aprilie 2011, aceste unităţi nu vor mai putea beneficia de contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate. “În ceea ce priveşte redistribuirea de personal, vă rog să transmiteţi în teritoriu că şi personalul din unităţile pentru care autorităţile locale nu doresc să intre în programul MS şi al Ministerului Muncii poate opta pentru redistribuirea în alte unităţi sau în serviciul de ambulanţă”, a declarat Cseke Attila.

De altfel, o mare parte din personalul medical din cele 67 de unităţi sanitare au depus la managerul unităţii sau direct la direcţia de sănătate publică judeţeană prima opţiune de redistribuire, lucru care s-a întâmplat şi la Cehu Silvaniei.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, ne-a declarat că, până în prezent, 17 angajaţi din totalul de 45 pe care îi are spitalul din Cehu Silvaniei şi-au depus opţiunile de redistribuire. „Din cei 17, nouă sunt medici, unul este farmacist, iar alte şapte persoane sunt asistenţi medicali. În primă fază, au optat pentru redistribuirea în spitale din Sălaj, iar apoi pentru spitale din judeţele limitrofe”, a declarat Ligia Marincaş.

Spitalul din Cehu Silvaniei are secţii de Interne, Urgenţe şi Laborator, iar pe viitor, administraţia locală intenţiona să înfiinţeze şi secţie de Pediatrie, dar chiar şi aşa, unitatea spitalicească nu a scăpat de reorganizarea anunţată de luni întregi de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »