Medicii de familie risca sa-si piarda cabinetele

Magazin Salajean 1 martie 2007 0

Medicii de familie risca sa-si piarda cabinetele

Consilierul judetean Cristian Ionescu a ridicat, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean de ieri, problema medicilor de familie si a locatiilor in care acestia isi desfasoara activitatea. Este vorba de faptul ca medicii de familie care nu au reusit sa-si doteze cabinetele medicale la standarde europene isi vor pierde contractul de servicii medicale cu Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate, care nu va mai autoriza functionarea cabinetelor improprii. Data limita pana la care medicii de familie trebuie sa prezinte un cabinet medical in care actul medical sa se poata desfasura in conditii optime este sfarsitul lunii mai.

Problema ridicata de catre consilierul Ionescu nu are, insa, rezolvare la nivelul Consiliului Judetean. Situatia prezentata este una existenta la nivel national si generatoare de blocaj legislativ, din cauza ca locatiile in cauza sunt in proprietatea primariilor sau a consiliilor locale care, pe de o parte nu vor sa vanda aceste imobile din cauza preturilor prea mici stabilite de lege si, pe de alta parte, nici nu vor sa investeasca nimic in ele. In aceasta situatie, nici medicilor de familie nu le convine sa faca investitii majore in niste imobile care nu le apartin de drept.

Totusi, consilierul Ionescu a cerut executivului CJS sa ia legatura cu primarii, cu intentia de a-i sensibiliza in acest sens, in caz contrar existand posibilitatea ca multe comune sa ramana fara medic de familie.

Pe de alta parte, primarii ar trebui sa fie constienti de necesitatea existentei unui cadru medical in comuna. Ei ar trebui sa faca demersurile pentru a asigura un cadru optim pentru ca un medic sa-si poata desfasura activitatea. Astfel de initiative exista deja in comunele Zalha, Poiana Blenchii si Criseni, unde sunt proiecte de construire a unor dispensare moderne.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »