Meciul pentru sefia Consiliului Judetean se joaca

Magazin Salajean 23 aprilie 2008 0

Meciul pentru sefia Consiliului Judetean se joacaPapp Lajos se vrea presedinte

* Si UDMR si PCM – cele doua formatiuni politice ale maghiarilor din Romania – au candidati pentru presedintia Consiliului Judetean Salaj

Biroul Electoral Judetean Salaj a validat candidatura, din partea Partidului Civic Maghiar, la presedintia Consiliului Judetean Salaj a lui Papp Lajos, presedintele organizatiei judetene a acestui partid. Se stie deja ca Csoka Tiberiu, actualul vicepresedinte al CJ, este candidatul UDMR la sefia CJ Salaj. Papp Lajos declara, cu ceva vreme in urma ziarului Magazin Salajean, ca UDMR are sanse minime sa castige presedintia Consiliului Judetean Salaj. Ei vor avea sanse doar daca vor fi sustinuti de PNL si PD. Insa, nu vad ca aceste partide sa renunte la ideea de a avea candidati proprii la alegerile locale, in favoarea celor de la UDMR si ca intentioneaza sa poarte discutii cu alte partide decat UDMR, in vederea obtinerii unui fotoliu de vicepresedinte al Consiliului Judetean.

De partea cealalta, presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, ne-a declarat ca vestea candidaturii lui Papp Lajos nu este o bucurie, pentru ca ne pericliteaza sansele de a castiga functia de presedinte al Consiliului Judetean Salaj. Seres a mai spus ca, oricum, in aceste conditii, UDMR Salaj isi va masura fortele cu PCM la alegerile locale, fiind convins de faptul ca electoratul de etnie maghiara din judet isi va da seama ca Csoka Tiberiu, din punct de vedere politic si managerial, este un candidat mult mai bun decat Papp Lajos.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »