Maxim 2.000 de lei pentru un cal cu SIDA

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Maxim 2.000 de lei pentru un cal cu SIDASalajenii care detin cai bolnavi de anemie infectioasa ecvina, boala cunoscuta si sub denumirea de SIDA cailor, vor fi despagubiti cu cel mult 2.000 de lei, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Mircea Martin, directorul executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSV) Salaj.

Potrivit acestuia, la nivelul judetului au fost identificati 411 cai anemopozitivi, din care 94 au fost deja predati abatoarelor, alti 50 urmand sa fie sacrificati in decursul acestei saptamani. Ne-am propus ca pana la finele acestei luni sa lichidam anemia infectioasa ecvina din judetul Salaj, a declarat Martin, precizand ca proprietarul cabalinei primeste circa 300-400 de lei de la unitatea de abatorizare, iar de la stat, o despagubire reprezentand diferenta dintre valoarea de piata a animalului si suma obtinuta din valorificarea lui. Despagubirea variaza in functie de varsta animalului, kilogramele lui etc. Vorbim despre cel mult 2.000 de lei, bani care intra in contul beneficiarului in cel mult o luna.

Pentru a putea beneficia de despagubire, proprietarii trebuie sa aiba cabalinele inregistrate in Registrul Agricol si identificate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »