Masinile de pe drumurile Salajului, luate la numaratoare

Magazin Salajean 13 aprilie 2010 0

Masinile de pe drumurile Salajului, luate la numaratoare

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a demarat, ieri, un recensamant al traficului auto, proces care se va incheia in 13 noiembrie. Concluziile vor fi prezentate in primul trimestru al anului viitor. In aceasta actiune au fost angrenati atat lucratori ai Companiei, cat si ai Consiliului Judetean Salaj si ai primariilor din 34 de comune. In judet, circulatia rutiera va fi inregistrata in 14 posturi amplasate pe drumurile nationale si in 39 de posturi de pe drumuri judetene. Numaratoarea va avea loc dupa urmatorul calendar: 12 si 20 aprilie, 13 si 16 mai, 8, 11 si 14 august, 8 octombrie si 10 si 13 noiembrie, in intervalele orare 8-12 si 14-20.

In cadrul inregistrarilor, vehiculele vor fi incadrate in 11 categorii, de la biciclete, motociclete, microbuze, tractoare, autobuze si pana la carute. Colectarea electronica a datelor se face de catre Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica. Recensamantul are ca scop identificarea zonelor celor mai intens circulate, precum si analiza componentei traficului, de marfa sau de persoane, care circula pe reteaua de drumuri publice.

Vor fi inregistrate toate vehiculele care circula pe drumurile patriei, indiferent de tara in care sunt inmatriculate, dupa care vor fi incadrate in 11 categorii, de la biciclete, motociclete fara atas, microbuze, camioane, tractoare, autobuze si pana la carute.

Recensamantul va fi realizat folosind o metoda combinata – manual si automat. Inregistrarea manuala a masinilor, bicicletelor si motocicletelor se efectueaza periodic, o data la cinci ani, ne-a declarat Mircea Crisan, seful Sectiei Drumuri Nationale Salaj. Potrivit spuselor sale, in luna august, vor avea loc si niste anchete origine-destinatie: Vom colabora cu politia, care ii va opri pe conducatorii auto, pentru a afla care este destinatia calatoriei lor si ce traseu vor alege.

Informatiile vor fi folosite la stabilirea bugetelor pentru intretinere. Cunoasterea caracteristicilor traficului pe reteaua rutiera este absolut necesara pentru fundamentarea si proiectarea investitiilor rutiere si a lucrarilor de intretinere si reparare a drumurilor, fundamentarea masurilor de organizare a circulatiei rutiere si urmarirea dinamicii de evolutie a traficului pe reteaua de drumuri, precum si elaborarea de studii pentru evaluarea calitatii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier si a impactului asupra mediului, se precizeaza in comunicatul companiei.

Cei 30 de salariati ai Sectiei Drumuri Nationale Salaj, inclusi in aceasta actiune, vor sta cu ochii in patru din autoturisme trase pe marginea drumului. In schimb, angajatii desemnati de primarii vor tine evidenta vehiculelor adapostiti in magazine satesti, camine culturale, cojocarii, copertine, tractoare ori in locuintele cetatenilor.

Actiunea are loc la recomandarea Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite si se desfasoara in toate tarile Uniunii Europene. Inregistrarile de trafic se vor desfasura dupa un calendar prestabilit, care va monitoriza fiecare zi din saptamana, in diferite perioade considerate de varf din punct de vedere al traficului, se arata intr-un comunicatul CNADNR.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »