Maşinile cu “numere galbene”, confiscate de poliţia maghiară

magazinsalajean 5 iulie 2012 0
Maşinile cu “numere galbene”, confiscate de poliţia maghiară

Mihaela Oprea

Numerele de înmatriculare provizorie pe termen scurt, cu valabilitate de maxim 5 zile, acele “numere galbene” emise de autorităţile competente din Germania, nu sunt recunoscute pe teritoriul Ungariei, atrag atenţia reprezentanţii din Ministerul Afacerilor Externe. Această categorie de numere este prevăzută exclusiv pentru uzul pe teritoriul naţional al Germaniei.
În consecinţă, poliţia ungară procedează sistematic la confiscarea certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor prevăzute cu astfel de numere, la punerea sub sechestru a autovehiculelor respective şi la sancţionarea cu amenzi contravenţionale a conducătorilor acestora. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare române nu au abilitarea şi posibilitatea de a interveni pentru retractarea măsurilor specificate.
În scopul evitării unor asemenea situaţii, este necesar ca persoanele care achiziţionează autovehicule din Germania şi doresc să le transporte, la volan, în România, cu tranzitarea teritoriului Ungariei, să solicite autorităţilor germane competente înmatricularea cu numere speciale pentru export, şi anume acele “numere roşii”.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »