Masini multe, poluare pe masura

Magazin Salajean 1 martie 2007 0

Masini multe, poluare pe masura

Aurica Grec, directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Salaj, a prezentat in cadrul conferintei de presa de ieri, activitatea pe care instituta a desfasurat-o in perioada ianuarie-februarie 2007. Astfel, pe parcursul a doua luni au fost emise 104 acte de reglementare, fata de aceeasi perioada a anului trecut cand erau doar 89. Faptul ca s-a emis un numar mai mare de acte de reglementare, denota ca agentii economici sunt din ce in ce mai constienti ca trebuie sa se autorizeze pe linia protectiei mediului, a afirmat directorul institutiei. Totodata, pe parcursul celor doua luni ale acestui an, s-au emis 22 de vize pentru autorizatiile deja existente, precum si 7 notificari in vederea suspendarii autorizatiilor.

In ceea ce priveste monitorizarea calitatii aerului in judetul Salaj, directorul a mentionat ca indicatorii urmariti sunt cantitatile de dioxid de sulf, oxid de azot si amoniac.Valorile inregistrate sunt mult sub valorile limita de emisie, ceea ce denota o calitate buna, a fost de parere Grec. Totusi s-au inregistrat depasiri la indicatorul pulberi in suspensie sporadice, in special in zonele cu trafic intens. Tot in acele zone s-au identificat si depasiri ale nivelului de zgomot admis. Acele zone sunt intersectiile Astralis, Silvania, precum si cea de langa Spitalul Judetean. De asemenea, au fost inregistrate depasiri ale nivelului limita a indicatorilor de pulbere sedimentabila in trei puncte din oras, respectiv in zona industriala, in Dumbrava Nord si in zona Liceului nr.3.

In Salaj exista trei sit-uri pentru protectia naturii

Potrivit Ordinului emis de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor care include propunerile pentru declarare a siturilor de interes comunitar, la nivelul judetului Salaj au fost cuprinse 3: Racas-Hida, pestera Magurici si zona Tusa-Barcau. Initial au fost validate de comisia stiintifica un numar de cinci situri, respectiv padurea La Castani, pestera Magurici, cursul mijlociu al Somesului, Racas-Hida si Tusa-Barcau, dar au fost propuse spre declarare doar trei dintre acestea. In ceea ce priveste cele trei propuneri de sit-uri de protectie speciala avifaunistica validate stiintific, Grec a afirmat ca in proiectul de ordin nu a fost inclus nici unul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »