Masini distruse de strazile din municipiu

Magazin Salajean 26 mai 2010 0

Masini distruse de strazile din municipiu

Strazile Zalaului sunt o continua surpriza pentru cei aflati in trafic, de cele mai multe ori, una neplacuta. De la o zi la alta, sunt tot mai greu circulabile din cauza gropilor ori chiar blocate de lucrarile de reabilitare a retelei de canalizare si de refacere a strazilor distruse. In fapt, traficul rutier din municipiu continua sa scoata peri albi soferilor, mai ales in orele de varf, cand se aglomereaza toate intersectiile.

Un sofer din Zalau a avut nenorocul sa ne confirme, saptamana trecuta, ca pe strazile din Zalau se circula mai prost ca pe drumurile neasfaltate de la sate. Chiar in fata sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Salaj, bietul om a ramas cu masina pe trei roti. Si nu doar pentru ca a facut pana, ci pentru ca efectiv s-a rupt roata din fata-dreapta a masinii. Circulatia in zona a fost blocata timp de cateva minute, pana cand cei de la tractari auto i-au venit in ajutor soferului ghinionist. Pe strada cu pricina au loc, de mai bine de o luna, lucrari de reabilitare a retelei de canalizare, iar circulatia in zona este cand inchisa, cand deschisa, in ciuda starii proaste a carosabilului plin de santuri si gropi.

Lucrarile de reabilitare si canalizare stradala impanzesc insa tot orasul, in timp ce gropile continua sa fie la ele acasa. Si pe strada Avram Iancu din cartierul Bradet, de mai bine de un an de zile, isi duce veacul un sant transversal pe sosea, pe care vremea ploioasa la transformat intr-un adevarat crater. O alta groapa in asfalt, chiar in fata Garii de Nord Zalau, poate lasa soferii neatenti pe marginea drumului, cu cricul in mana. Recordul insa il detine strada Tudor Vladimirescu, unde intreaga portiune de drum, de la Tribunalul Salaj si pana la intersectia cu strada Porolissum, a fost decopertata si lasata in voia vremii pentru aproape doua luni. Abia zilele trecute au inceput muncitorii lucrarile de canalizare in zona.

Municipalitatea are un plan

Pentru starea proasta a strazilor din Zalau, municipalitatea are o scuza, mai precis un paravan care sa-i scuteasca de responsabilitate: lucrarile de canalizare. Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a spus ca pe strada Tudor Vladimirescu lucrarile de asfaltare vor continua dupa ce Compania OMS va finaliza lucrarile de reabilitare si extindere a retelei de apa si canalizare. De asemenea, astfel de lucrari vor continua, tot in functie de executarea lucrarilor de canalizare, pe strazile Liliacului si Margaretelor, unde urmeaza sa fie turnat covor asfaltic.

In aceasta luna, se executa lucrari de frezare si plombari pe tronsonul intersectie strada Sarmas (la iesire din Ortelec), pe strada Cetatii – pe o lungime de 6 kilometri, iar pe o portiune de 2 kilometri se toarna covor asfaltic. Anul acesta, au fost finalizate lucrari de turnare de covor asfaltic pe trotuarul de pe strada 1 Mai si reparatii de strazi pietruite prin reprofilare cu autogreder si adaugare de balast si piatra sparta pe strazile Dudului, Padureni, Fundatura, Deleni, Moigradului si Cimitirului, ne-a comunicat Manuela Ghiurutan.

Potrivit sursei citate, bugetul alocat pentru reparatii strazi, pentru anul in curs, este de aproape 5 milioane de lei. Urmeaza sa vedem cum vor arata drumurile municipiului la finalul sezonului de lucrari de reabilitare si canalizare stradala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »