Mascaţii nu au descins inutil la Mirşid

Magazin Salajean 5 aprilie 2011 0

Mascaţii nu au descins inutil la Mirşid

Cercetările efectuate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sălaj au relevat că mascaţii au luat la puricat două imobile din Mirşid în mod justificat: în una din cele două locuinţe vizitate în martie de mascaţi au fost descoperite obiecte furate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, ne-a declarat că obiectele depistate au fost reclamate ca fiind furate dintr-o locuinţă din Hereclean, la începutul acestui an. „În 13 ianuarie, o femeie din Zalău a depus o plângere la IPJ cu privire la faptul că persoane necunoscute, în decembrie – ianuarie, au sustras din locuinţa ei din Hereclean bunuri, prejudiciul cauzat fiind de circa 2.000 de lei. Apoi, în 14 ianuarie, femeia a depus o altă plângere, cum că în 13-14 ianuarie, persoane necunoscute au sustras din aceeaşi locuinţă din Hereclean bunuri în valoare de circa 2.500 de lei. În urma cercetărilor, au fost identificaţi patru autori: doi din Zalău, unul din Mirşid şi unul din Brebi, iar cu ocazia unei percheziţii domiciliare efectuate la Mirşid, au fost recuperate bunurile sustrase şi care erau în valoare de circa 2.500 de lei predate părţii vătămate”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, cei patru autori identificaţi de poliţişti au vârste cuprinse între 20 – 22 de ani, toţi patru fiind cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. „Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a celor patru autori”, a adăugat Maria Cristea.

Reamintim că în luna martie, o familie din Mirşid ne-a reclamat faptul că mascaţii le-au percheziţionat domiciliul şi au ridicat mai multe bunuri, în baza unui mandat de percheziţie emis de Judecătoria Zalău. La vremea respectivă, cei doi soţi ne-au declarat că au aflat că mascaţii căutau obiecte pe care fratele tinerei femei susţine că le-a achiziţionat la mâna a doua şi care se presupune că ar fi fost furate. „Dar noi nu avem nicio treabă nici cu fratele meu, nici cu obiectele pe care el le-a cumpărat. Pur şi simplu, nu trebuia să se facă o astfel de acţiune la noi”, a spus soţia Codruţa M., precizând că nici ea, nici soţul ei nu au nicio legătură cu suspiciunile autorităţilor şi că inclusiv fratele ei a dat o declaraţie în faţa autorităţilor în ceea ce priveşte modul în care a achiziţionat mai multe obiecte despre care se presupune că ar fi fost furate.

De fapt, şi la locuinţa fratelui Codruţei M. a fost realizată, în aceeaşi zi de martie, o percheziţie, aceasta fiind, se pare, locuinţa în care au fost găsite obiectele furate şi care au fost returnate zălăuancei care deţine locuinţa din Hereclean de unde au fost sustrase bunurile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »