Maruntis pentru olimpici

Magazin Salajean 28 mai 2010 0

Maruntis pentru olimpiciPentru toata munca depusa si rezultatele obtinute la concursurile si olimpiadele nationale, Ministerul Educatiei ii recompenseaza pe premianti cu sume derizorii. Este si cazul salajeanului Catalin George Turcas, elev in clasa a XII-a la Colegiul National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, olimpic national la matematica, in 2010. Pentru medalia de aur obtinuta in acest an, simleuanul a primit din partea ministerului aproximativ 140 de lei.

Mi se pare jenant ca un premiant la olimpiada nationala sa nu primeasca macar 1.000 de lei pentru eforturi si reusita. Si nu spun asta pentru ca este vorba si despre fiul meu. Ministerul ar trebui sa fie mai darnic cu putinii elevi romani care ajung in varful piramidei, ne-a declarat Septimiu Turcas, tatal lui Catalin si primar de Simleu Silvaniei. Edilul sustine ca slaba recompensare a olimpicilor este o problema veche, care a caracterizat toate guvernele din 90 incoace.

Reamintim ca, in urma participarii din acest an la Olimpiada Nationala de Matematica, simleuanul Catalin George Turcas a obtinut punctajul maxim, clasandu-se pe prima treapta a competitiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »