Maruntis din exploatarea cantoanelor silvice din Salaj

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Maruntis din exploatarea cantoanelor silvice din SalajCele trei cabane de vanatoare din administrarea Directiei Silvice Salaj, incluse in circuitul silvo-turistic, au adus anul trecut institutiei un profit de circa 8.200 de lei, potrivit datelor furnizate de catre directorul Romeo Benc. Acesta a precizat ca respectivele cabane au atras venituri de 11.644 de lei, in timp ce cheltuielile aferente intretinerii lor au depasit cu putin 3.400 de lei.

Imobilele de la Ciocmani, Ulciug si Tusa sunt singurele a caror stare le permite sa primeasca turisti, desi Benc sustine ca si cantoanele de la Valea Hraii si Chiesd ar putea fi inchiriate, in ciuda conditiilor nu foarte bune de aici. Celelalte cantoane sunt intr-o stare avansata de degradare, oficialul Directiei Silvice Salaj precizand ca reabilitarea cantoanelor reprezinta una dintre preocuparile insititutiei.

Anul trecut, Regia Nationala a Padurilor Romsilva a scos la licitatie, fara niciun succes, insa, cantonul silvic Jibou-Bai. Regia spera sa incaseze, astfel, 150.000 de lei, pentru o cladire degradata, compusa din opt camere, bucatarie, bai, toate dispuse pe trei niveluri. Romeo Benc sustine ca exista posibilitatea ca imobilul sa fie relicitat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »