Marii corupti ai Salajului au scos din buzunare cativa euro sa scape de dosare penale

Magazin Salajean 29 noiembrie 2006 0

Marii corupti ai Salajului au scos din buzunare cativa euro sa scape de dosare penaleCele 6 dosare celebre de coruptie, finalizate de catre procurorii salajeni prin trimiterea in judecata a inculpatilor sunt, de fapt, niste ofense la adresa adevaratei coruptii care macina majoritatea institutiilor din tara. Dar, poate ca, tocmai asta ne caracterizeaza pe noi, salajenii, asa zisa mica coruptie.

Primul dosar din seria celor 6 este cel al primarului comunei Plopis, Pisek Francisc, trimis in judecata pentru achizitionarea unui tractor si vinderea acestuia, fara respectarea procedurilor achizitiilor publice, administratiei locale – subiect pe care l-am mai atins in cotidianul de fata. Al doilea dosar o priveste pe Aurelia Stan – fosta presedinta a Comisariatului pentru Societate Civila, trimisa in judecata pentru trafic de influenta. Aceasta a luat diferite sume de bani de la persoane implicate in procese civile, carora le spunea ca va interveni in solutionarea favorabila a problemelor lor. Un alt dosar de dare de mita il priveste pe Stefan Filipciuc, care conducea fara permis un autoturism neinmatriculat. Ca sa scape de dosarul penal, el a incercat sa-l mituiasca pe seful de post din Sag.

Dumitru Tinca a fost trimis in judecata, in cel de-al patrulea dosar de coruptie, pentru dare de mita. El a fost prins cu un transport de lemne, pentru care avizul de insotire a marfii era expirat. Ca sa nu i se confiste marfa, el a vrut sa-l mituiasca atat pe politistul care l-a oprit in trafic, cat si pe padurar. Tot pentru dare de mita a fost trimis in judecata si Elekes Ervin, care a fost prins in trafic cu un autoturism la care seria motorului si a caroseriei nu corespundeau cu cele de pe certificatul de inmatriculare. Ca sa scape de dosarul penal, el a incercat sa mituiasca un politist.

In fine, cel de-al 6-lea dosar penal solutionat de catre procurori se refera la administratorul judiciar Liviu Zaharia, trimis in judecata pentru luare de mita. Acesta a pretins si a primit o suma de bani pentru intocmirea unui raport favorabil asupra unei societati, prin care sa-l exonereze pe administratorul acesteia de raspundere in ceea ce priveste datoriile firmei fata de creditori. Flagrantul a fost organizat de catre DNA Cluj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »