Marfuri cu abateri au fost retrase de la comercializare

Magazin Salajean 12 septembrie 2007 0

Marfuri cu abateri au fost retrase de la comercializare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj au efectuat, in perioada 3-9 septembrie, actiuni de control la 27 de agenti economici salajeni.

Inspectorul sef adjunct al OJPC Salaj, Paul Marian, ne-a declarat ca verificarile s-au facut atat in mediul urban, cat si in cel rural si au avut ca scop: verificarea legalitatii functionarii operatorilor economici; verificarea respectarii cu strictete a indicatiilor date de producator in ceea ce priveste conditiile si temperatura de transport, pastrare si depozitare.

Totodata, s-a verificat in ce masura sunt respectate conditiile stabilite de producator, de actele normative in vigoare, precum si de cele specifice activitatii la prestatorii de servicii.

Sanctiuni aplicate

Potrivit inspectorului sef adjunct, actiunile de control au fost finalizate prin intocmirea a 21 de Procese Verbale de Constatare si Contraventie (PVCC). Inspectorii au verificat produse in valoare de 287.913 lei si au fost depistate marfuri cu abateri de la prevederile legale in cuantum de 7.719 lei.

Ca urmare a deficientelor constatate, a fost dispusa masura de oprire temporara de la comercializare pana la remedierea deficientelor si intrarea in legalitate a unor produse in valoare de 7.719 lei

Pentru toate neregulile constatate au fost aplicate 21 de avertismente.

Reclamatii solutionate

In perioada analizata, inspectorii OJPC Salaj au cercetat si solutionat patru reclamatii venite din partea consumatorilor.

Printre deficientele reclamate de consumatori se numara neaducerea in stare de functionare, in timp rezonabil, a unui aparat electrocasnic defect in perioada de garantie. Reclamatia a fost intemeiata. Doua dintre plangerile cercetate s-au dovedint neintemeiate si faceau referire la facturarea serviciilor de salubrizare si facturarea energiei electrice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »