Marea Debarasare, amanata pana in octombrie

Magazin Salajean 14 septembrie 2010 0

Marea Debarasare, amanata pana in octombrie

Cea de-a treia editie a Campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEE) Marea Debarasare din acest an a fost amanata pentru primul week-end al lunii octombrie, respectiv in zilele de 2 si 3 octombrie 2010, a anuntat Ministerul Mediului si Padurilor. Modificarea a survenit ca urmare a faptului ca pe 25 septembrie 2010, la nivel national va avea loc campania Lets Do It, Romania!, actiune la care Ministerul Mediului este partener principal. Marea Debarasare este organizata de catre minister impreuna cu asociatiile colective si reciclatorii.

Actiunea se inscrie in eforturile Ministerului Mediului de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice din Romania, dar si de atingerea tintei de colectare pe cap de locuitor, care anul acesta este de 4 kilograme. Cantitatea colectata pana in prezent la nivelul judetului Salaj este de 15,02 tone, sustin oficialii Agentiei pentru Protectia Mediului, mai mult de jumatate dintre deseuri fiind adunate cu ocazia primei editii din acest an, desfasurata in luna martie, ce a vizat numai mediul urban. A doua editie, din luna iunie, a presupus colectarea de DEE din mediul rural, eveniment in urma caruia s-au adunat aproape 6,5 tone de vechituri.

In municipiul Zalau, in cadrul celor doua editii ale actiunii, au fost colectate, potrivit datelor furnizate de catre reprezentantii administratiei locale, 600 de kilograme de deseuri, la editia din martie, si 550 de kilograme, la cea din iunie.

Premii pentru zalauanii care colecteaza selectiv

Locuitorii din Zalau si din alte 15 orase din tara vor invata, timp de o luna, ce inseamna colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, cum se realizeaza si care sunt beneficiile ei, in cadrul unei campanii de informare demarata de compania Eco-Rom Ambalaje. Campania, ce are loc in intervalul 8 septembrie-3 octombrie, consta in concursuri cu premii si actiuni ale promoterilor Eco-Rom in pietele din orasele participante, unde oamenii vor primi materiale informative si saci pentru colectarea selectiva.

In perioada mentionata, zalauanii pot castiga, prin tragere la sorti, una dintre cele 50 de biciclete puse la bataie in cadrul concursului national Tu ce deseuri de ambalaje ai generat astazi?. Inscrierea se face pe site-ul campaniei www.colecteazaselectiv.ro. Prin aceasta campanie, organizatorii isi doresc ca, fata de anii trecuti, cantitatea de produse reciclabile colectate selectiv sa creasca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »