Mansardari, cu acordul a doua treimi dintre proprietari

Magazin Salajean 28 iulie 2010 0

Mansardari, cu acordul a doua treimi dintre proprietari

Blocurile vor putea fi mansardate fara a fi nevoie de semnatura tuturor proprietarilor din respectivul imobil, potrivit unui proiect de lege aprobat recent de Parlament si trimis spre promulgare presedintelui. Sunt suficiente semnaturile a doua treimi din totalul locatarilor pentru ca pe terasa blocului sa fie construite apartamente mansardate. Pana acum, era nevoie de unanimitate intre vecini, ceea ce oprea definitiv sau, cel putin, ingreuna procesul.

Persoanele care nu isi vor da acordul vor beneficia, insa, de o despagubire justa stabilita pe cale conventionala ori, in caz de neintelegere, pe cale judecatoreasca, se precizeaza in Legea 170/2010.

La nivelul municipiului Zalau, mai multe blocuri au fost mansardate dupa ce dezvoltatorii s-au angajat sa reabiliteze termic imobilele in cauza. Proprietarii imobilelor in cauza au permis constructorilor sa ridice un etaj sau doua in plus, in conditiile in care cheltuielile pe care le presupune anveloparea blocurilor depasea posibilitatile lor financiare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »