Mancare fara probleme de Zilele Cetatii

Magazin Salajean 6 august 2010 0

Mancare fara probleme de Zilele CetatiiNiciunul din totalul celor 34 de agenti economici care au comercializat produse alimentare cu ocazia Zilelor Cetatii nu a incalcat grav legislatia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor, au concluzionat echipele de control formate din inspectori ai Directiei Sanitare Veterinare (DSV) Salaj, ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului si ai Directiei de Sanatate Publica.

In urma controalelor efectuate, s-a constatat ca, in general, agentii economici au respectat conditiile impuse de legislatia in vigoare cu privire la producerea si comercializarea produselor alimentare, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Mircea Martin, directorul DSV Salaj.

Potrivit spuselor sale, echipele mixte au verificat atat calitatea materiei prime utilizate, cat si conditiile de depozitare sau modul de producere a preparatelor. Au fost sechestrate si dirijate pentru distrugere 40 de oua, aproape trei kilograme de carnati de casa, circa trei kilograme de carnaciori si in jur de trei kilograme de piept de curcan.

Produsele erau retrase din proprie initiativa de agentul economic si depozitate separat intr-un spatiu frigorific, urmand a fi dirijate catre unitati de distrugere, a mai spus Martin, adaugand ca pentru deficiente constatate in documentele de insotire a marfii, doi comercianti au fost sanctionati cu avertisment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »