Management şi consultanţă pentru afaceriştii din satele sălăjene

Magazin Salajean 22 martie 2011 0

Management şi consultanţă pentru afaceriştii din satele sălăjene

Peste 130 de oameni de afaceri din mediul rural sălăjean, preocupaţi de dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi antreprenoriale, au participat în cursul zilei de ieri la Conferinţa Regională de promovare a culturii manageriale pentru actualii şi viitorii întreprinzători din mediul rural, organizată în sala Avram Iancu a Primăriei Zalău. Aceasta este una dintre conferinţele regionale de motivare şi promovare a culturii antreprenoriale puse la cale de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri – FNTM prin intermediul unui proiect strategic RURAL-Antreprenor, desfăşurat în cinci regiuni de dezvoltare din România şi cofinanţat din Fondul Social European.

Potrivit organizatorilor, participanţii la conferinţe au oportunitatea de a beneficia de un program gratuit de consultanţă şi educaţie managerială. Conferinţa desfăşurată la Zalău a fost susţinută de către experţi naţionali şi internaţionali şi a abordat teme legate de dezvoltarea afacerilor în mediul rural, de accesarea de finanţări şi modele de succes. Au fost prezenţi peste 130 de oameni de afaceri, manageri, studenţi şi persoane care doresc să iniţieze o afacere. În total, un număr de peste 1.400 de beneficiari vor participa la conferinţele din cele 23 de oraşe, pe parcursul lunilor februarie şi martie, alături de 100 de reprezentaţi ai instituţiilor publice locale, ne-a declarat coordonatorul central al FNTM, Laura Popa.

Potrivit sursei citate, evenimentul s-a bucurat de participarea şi sprijinul organizaţiilor şi autorităţilor locale din judeţul Sălaj. Astfel, au fost prezenţi la eveniment reprezentanţii locali: subprefectul Instituţiei Prefectului, Onorica Abrudanu, vicepreşedintele Consiliului Judetean, Cristian Ionescu, primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Sălaj, Virgil Ţurcaş, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Ioan Bujiţă, directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Sorin Urs şi directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţelor de Muncă, Romeo Sîrcă.

În cei aproape 15 ani de activitate, FNTM a organizat programe de consultanţă şi educaţie pentru mai mult de 6.000 de manageri sau antreprenori. Marius Bostan, preşedintele Fundaţiei, susţine că acest program de instruire şi consultanţă antreprenorială oferă actualilor şi viitorilor întreprinzători din mediul rural competenţele şi instrumentele de care au nevoie pentru a dezvolta afaceri de succes. În acest fel, comunităţile locale se vor dezvolta, vor crea locuri de muncă şi oportuntăţi pentru un număr mai mare de oameni. Jumătate din populaţia României trăieşte astăzi în mediul rural, iar potenţialul de creştere în această zonă este uriaş, a afirmat directorul FNTM.

Programul de instruire pentru antreprenori va cuprinde toate disciplinele necesare pentru conducerea cu succes a unei afaceri, de la finanţe, la inovare, marketing şi management. Înscrierile în program au loc până în luna iunie 2011, iar cursurile se vor desfăşura în perioada august 2011 – aprilie 2012. Programul complet al conferinţelor, precum şi informaţii detaliate despre proiectul RURAL-Antreprenor şi opor-tunităţile oferite între-prinzătorilor pot fi accesate pe site-ul proiectului, la www.ruralantreprenor.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »