Mamicile vor primi bani mai multi pentru cresterea copiilor

Magazin Salajean 10 decembrie 2008 0

Mamicile vor primi bani mai multi pentru cresterea copiilor

Aproape 2.300 de femei din judet primesc, in prezent, indemnizatia pentru cresterea copilului, iar, pentru o buna parte din mamici, lucrurile se vor imbunatati anul viitor. Incepand cu 1 ianuarie 2009, ajutorul financiar va fi mai mare pentru mamele ce au realizat venituri peste salariul mediu pe economie.

Situatia financiara a peste 20.000 de femei din Romania se va imbunatati, in lunile care urmeaza, dupa ce indemnizatiile pentru cresterea copilului vor fi majorate, iar un prim criteriu de acordare a acestui ajutor financiar majorat este inregistrarea de venituri mai mari decat salariul mediu pe economie. Cat timp autoritatile centrale vor elabora metodologia acordarii acestor indem-nizatii, mamele care au inregistrat venituri mai mari decat salariul minim pe economie in ultimele 12 luni pot depune adeverintele care sa ateste acest lucru la Agentiile Judetene de Prestatii Sociale, impreuna cu cererile de acordare a noilor sume.

Alexandru Pop, direc-torul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Salaj, ne-a declarat ca in judetul nostru, in luna noiembrie, au incasat indemnizatii pentru cresterea copilului 2.139 de mamici, in timp ce alte 131 de mame au primit de la stat ajutoare financiare sub forma de stimulente care sa le ajute cu cheltuielile facute pentru cei mici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »