Mamele minore se inmultesc de la un an la altul

Magazin Salajean 9 februarie 2009 0

Mamele minore se inmultesc de la un an la altul

Lasand la o parte multiplele situatii din economie, sanatate, penitenciare sau viata in plina strada, o alta problema pe care Romania nu este pregatita sa o gestioneze este cea a mamelor minore, a fetelor care intra mult prea devreme in lumea celor mari, ajungand sa aiba copii inainte de varsta majoratului. Cu toate ca suntem intr-un secol in care metodele de contraceptie nu mai sunt deloc un subiect tabu, numeroase fete ce nu au depasit varsta de 18 ani aduc pe lume bebelusi pe care nu sunt pregatite sa ii creasca. De aici si pana la anii dramatici care urmeaza pentru cele doua fiinte nu este decat un pas.

Varsta la care adolescentii isi incep viata sexuala a coborat foarte mult, iar numerosi copii precoce la acest capitol au devenit chiar parinti. Continuu, datele prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii vin sa intareasca ideea ca adolescentele devin femei de la varste fragede, si nu sa ne linisteasca macar putin, ca sa putem spera ca totul poate reintra pe un fagas normal. Aceasta maturizare timpurie pare sa fie si cauza pentru care milioane de femei din intreaga lume se confrunta cu numeroase probleme de-a lungul vietii. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, la nivel mondial, in fiecare an aproximativ 14 milioane de minore devin mame. Romania se afla pe locul II in Europa in ceea ce priveste numarul mamelor minore, dupa Marea Britanie.

Salajul se confrunta si el cu aceasta problema, iar multe cazuri nici macar nu ajung la urechile autoritatilor, ci raman ascunse in umbra. Peste ele pluteste un aer de nepasare, de rusine, de inconstienta. Tainuirea, insa, nu inseamna decat ca povestea se va repeta, mai devreme sau mai tarziu si ca, undeva in judet, un copil va aduce iar pe lume un alt copil.

Anul trecut, prin aceasta drama au trecut 12 fete, toate cu varsta sub 18 ani, arata datele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »