Mamele din Salaj isi iau banii pe iunie cu mici intarzieri

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

Mamele din Salaj isi iau banii pe iunie cu mici intarzieriCele peste 2.300 de mame din judetul Salaj, care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului, vor primi si in aceasta luna banii ce li se cuvin, fara nicio amanare, in ciuda usoarei intarzieri inregistrate, dau asigurari oficialii Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Salaj. Nu exista probleme generate de lipsa fondurilor necesare platii prestatiilor sociale, respectiv a indemnizatiei pentru cresterea copilului. De asemenea, nu sunt probleme din cauza carora sa fie puse in intarziere plata prestatiilor sociale, astfel incat platile individuale, prin mandat postal sau prin conturi de card, se realizeaza in perioada 8-27 ale lunii, asa cum sunt prevazute in deciziile individuale de plata, sustin reprezentantii institutiei salajene.

Potrivit acestora, cei peste 1,8 milioane de lei, reprezentand contravaloarea tuturor indemnizatiilor pentru cresterea copilului, au fost virati de catre AJPS Salaj beneficiarilor, incepand cu data de 15 iunie.

Directorul Oficiului Judetean de Posta Salaj, Camelia Papita, admite ca, in ultimele luni, banii ce trebuie virati mamicilor au ajuns cu intarziere si ca, intarzierea din iunie este cea mai mare de pana acum. Cu toate acestea, platile se fac conform graficului, mai spune Papita.

La nivelul judetului Salaj, 92.387 de persoane beneficiaza de diverse prestatii sociale, in valoare totala de 9,24 milioane de lei, potrivit datelor Agentiei Nationale de Prestatii Sociale. Cea mai mare parte a sumei, adica mai mult de o treime, reprezinta contravaloarea indemnizatiilor acordate persoanelor cu handicap.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »