Majoritatea porcilor salajeni se vor consuma in familie

Magazin Salajean 12 ianuarie 2007 0

Majoritatea porcilor salajeni se vor consuma in familieAbatorizarea porcilor se va putea realiza doar din exploatatii profesionale comerciale, care detin un efectiv de peste 20 de porcine si care indeplinesc conditiile de biosecuritate si cerintele tehnologice minime pentru autorizare, a avertizat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, Mircea Martin. Pe de alta parte, produsele din carne de porc obtinute in Romania, vor putea fi comercializate in tarile UE doar in cazul in care Comisia Europeana va da o derogare pentru anumite categorii de produse, care au fost supuse unui tratament specific recunoscut, prin care se poate asigura distrugerea virusului pestei porcine clasice. Pesta porcina care, in Salaj a facut circa 500 de victime, doar in decursul ultimilor ani, de cand in judet a fost interzisa vaccinarea porcinelor impotriva pestei.

Evident, carnea, produsele si subprodusele obtinute de la animale crescute in exploatatii nonprofesionale sau, mai pe intelesul tuturor, in gospodariile proprii, poate fi utilizata doar pentru consum familial, doar dupa efectuarea examenului ante si post mortem si a examenului trichineloscopic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »