Maine, ultima zi pentru depunerea declaratiilor de venit pe 2007

Magazin Salajean 14 mai 2008 0

Maine, ultima zi pentru depunerea declaratiilor de venit pe 2007Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a Judetului Salaj aduce la cunostinta contribuabililor faptul ca mai sunt trei zile in care contribuabilii – persoane fizice – pot declara veniturile realizate in anul 2007, prin completarea formularului 200, trimis de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Pentru transmiterea prin posta a formularului declaratiei de venit, contribuabilii trebuie sa utilizeze plicul primit cu indicatia CR, acesta fiind un plic special prin care sunt scutiti de achitarea taxelor postale. Dupa completare, plicul in care a fost introdus un exemplar al declaratiei de venit va fi transmis unitatilor fiscale, prin depunerea acestuia la oficiul postal cel mai apropiat, de unde se va primi o recipisa, ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor.

DGFP Salaj precizeaza ca persoanele fizice, care in anul 2007 au realizat numai venituri din salarii sau asimilate salariilor, nu au obligatia declararii acestor venituri.

Tot pana in maine, mai trebuie declarate de catre contribuabili, persoane fizice, si veniturile obtinute, in anul 2007, in afara Romaniei. Pentru aceasta, contribuabilii trebuie sa completeze si sa depuna Declaratia privind veniturile din strainatate, formularul 201, la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi au domiciliul. Veniturile din strainatate pentru care contribuabilii trebuie sa depuna formularul 201 sunt urmatoarele: venituri din activitati comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din dobanzi, castiguri din transferul titlurilor de valoare, venituri din pensii, venituri din premii si din jocuri de noroc, venituri din dividende, alte venituri din investitii, precum si alte venituri. Procurarea formularului de declaratie 201, precum si a instructiunilor de completare a acestuia, se face fie prin accesarea adresei de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenta contribuabili, subdomeniul Formulare, fie solicitandu-l de la unitatea fiscala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »